Getty Images
VRHUNSKI NASTUP

HRVAT IGRA NOGOMET ŽIVOTA, BIO JE GLAVNI U SENZACIONALNOM RUŠENJU REALA 'Dobro je da Luka Modrić nije igrao, ne bi to tako završilo...'

ANTE BUDIMIR Odličan nastup hrvatskog napadača za Mallorcu, koja je kod kuće svladala Kraljeve i olakšala si život u borbi za ostanak
Piše: Toni RoićObjavljeno: 21. listopad 2019. 18:16

Sa šest igrača koji su prije dvije sezone igrali u 3. ligi i svih 11 iz prošle drugoligaške sezone, Mallorca je prvi put od 2006. na svom Son Moixu svladala madridski Real 1:0, a time ga i skinula s vrha Primere. Ostat će simbolika da se velika pobjeda dogodila na isti dan kada se ženio slavni španjolski tenisač Rafael Nadal (33), a on i njegova djevojka Maria Francisca Perello izrekli su sudbonosno ‘da’ također na Mallorci, gdje je Nadal i rođen.

Jedan od junaka za mnoge senzacionalnog trijumfa bio je hrvatski napadač Ante Budimir, koji je odigrao cijelu utakmicu, a u 13. minuti postigao i prekrasan gol lijevom nogom, ali zbog zaleđa mu je poništen. Ipak, Junior Lago je još u 7. minuti pogodio za vodstvo, koje su domaćini sačuvali, a Budimir je bio jedan od najaktivnijih. Neumorno je trčao i pomagao obrani, a poveo je i dva odlična kontranapada koja su mogla završiti i bolje uz malo više koncentracije u završnicama akcija.

Quality Sport Images/Getty Images
Getty Images

- Imali smo i boljih partija ove sezone, ali nismo imali sreće. Lago je protiv Valencije pogodio vratnicu iz iste pozicije iz koje je protiv Reala zabio. Ovog puta se sve poklopilo, a osim grede koju je pogodio Benzema, Real nam nije stvorio ozbiljnu šansu - kazao je nakon utakmice strateg Mallorce Moreno, a Budimir baš njega izdvaja kao ključnog čovjeka Mallorcinih uspjeha i proboja iz 3. u 1. ligu u dvije godine.

Dvije ključne stvari

- Trener Vicente Moreno je jako pedantan i studiozan, te je odlično pripremio taktiku kako se na terenu ne bi vidio razmak između Mallorce i Reala. Znali smo da su dvije stvari ključne. U fazi obrane morali smo biti disciplinirani i međusobno pomagati i zatvarati, dok smo u fazi napada tražili brzinu i konkretnost da dođemo do bar jedne prave prilike. Poklopilo se da je Lago pogodio već u 7. minuti i to je na kraju bilo dovoljno za pobjedu - kaže Budimir, koji žali što i on nije bio strijelac.

- Baš sam dobro pogodio taj poluvolej ljevicom, ali bio sam pola metra u zaleđu. Ostaje pitanje je li loptu do mene dao igrač Reala, a odluka je bila vrlo brza i nije VAR intervenirao. Žao mi je naravno zbog gola, ali tri boda su daleko najvažnija.

Ostavili ste pojedinačno i kao momčad odličan dojam, te sada imate 10 bodova i izvan ste zone ispadanja.

- Strašno nam je značila pobjeda protiv Espanyola kolo ranije. Tu smo se napunili samopouzdanjem i cijeli tjedan pred dolazak Reala bila je odlična atmosfera i svi smo imali dobar osjećaj. Vjerovali smo da možemo iznenaditi, pogotovo jer Real nije bio kompletan. Imali smo pozitivni stav i uz malo lošiji dan Reala uspjeli smo razveseliti pun stadion.

Budimiru se nije ispunila želja da konačno upozna i zaigra protiv Modrića, koji je ozlijeđen.

- Bila mi je velika želja zaigrati protiv ‘zlatne lopte’ i najboljeg igrača svijeta prošle godine, ali sa sportskog gledišta dobro je za mene i Mallorcu da Modrić nije igrao. S njim bi bio drugačiji omjer snaga na terenu.

Je li ovo za 28-godišnjeg napadača iz Velike Gorice i najveća pobjeda u karijeri?

- Ako gledamo na Real kao instituciju, nikada prije nisam pobijedio veći klub, ali važnijom smatram pobjedu protiv Deportiva 3:0 u ovogodišnjem doigravanju za Primeru.

Je li proslava na toploj Mallorci bila burna i do jutra?

- Za navijače da, ali za nas igrače ne. Već u nedjelju ujutro imali smo trening, a svjesni smo da nije trenutak za euforiju. Ove dvije pobjede zaredom pokazale su da rastemo i da se sve bolje privikavamo na Primeru, ali tek sada nam slijede tri utakmice koje život znače protiv direktnih rivala u utrci za ostanak. Najprije idemo fenjerašu Leganesu, pa čekamo Osasunu i onda gostujemo kod Valladolida. Ako tu napravimo berbu bodova, onda smo napravili pravi posao - zaključio je Budimir, koji još od veljače i dolaska u Mallorcu igra možda i najbolji nogomet u karijeri.

Linker
25. travanj 2024 04:10