Football Soccer - FC Barcelona v Deportivo Alaves - Spanish King's Cup Final - Vicente Calderon Stadium, Madrid, Spain - 27/5/17 Barcelona coach Luis Enrique, with his daughter, celebrates at the end of the matchReuters / Susana Vera
Reuters / Susana Vera / REUTERS

POBJEDA ZA KRAJ

IAKO ĆE BITI I KRITIČARA, PAMTIT ĆE GA KAO USPJEŠNOG 'Vrata će mu uvijek biti otvorena, mi smo mu zahvalni na svemu, radio je dobar posao'

AUTOR:
  • Toni Rončević

 • OBJAVLJENO:
 • 28.05.2017. u 23:16

 • Pobjeda Barcelone nad Alavesom u finalu Kupa Kralja označila je ujedno i kraj Luisa Enriquea na klupi katalonskog kluba.

  Enrique se oprašta od Barcelone s devet trofeja u tri godine, koliko je bio na klupi.

  - Osjećam se sretno jer sam učinio puno da navijači budu sretni i stoga sam ponosan na osvojene trofeje - izjavio je španjolski trener.

   

  Odlazak je objavio u ožujku nakon visokog poraza od PSG-a u Ligi prvaka od 4:0, a pogotke za 3:1 pobjedu protiv Alavesa postigli su Messi, Neymar i Alcacer.

  - Trofej je za sve. Mi smo velika obitelj. Puno je ljudi bilo uključeno u pomaganje igračima i osvajanje kupa pokazuje da smo dobro radili. Devet osvojenih trofeja od mogućih 13 je dobar činak - rekao je Enrique.

   

  Alaves se nije pokazao kao dorastao protivnik, uostalom kao i mnogi prije njega, a s trogodišnjim mandatom mladog stručnjaka zadovoljan je i predsjednik kluba.

  - Radio je dobar posao i mi smo mu zahvalni na svemu. Vrata će mu uvijek biti otvorena. Bio je uspješan trener - naglasio je Josep Maria Bartomeu.

  Argentinski čarobnjak Lionel Messi još je jednom pobrao čestitke zbog impresivne partije, no utakmicu je obilježila također i stravična ozljeda Javiera Mascherana koji je u jednom duelu zaradio čak tri ozljede - blaži potres mozga, posjekotinu na glavi, a prilikom pada ozlijedio i koljeno.

  Na kraju svega, iako ima i kritičara, bila je to lijepa epizoda Luisa Enriquea koji se u povijest ipak upisuje kao jedan od trofejnijih trenera slavnog kluba.

  Iz drugih medija