Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
PIŠE MUNDO DEPORTIVO

'ISPISUJE POVIJEST KLUBA, A SJEDI NA KLUPI' U bogatoj povijesti Barcelone ispred Ivana Rakitića samo su četvorica igrača koje predvodi Lionel Messi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2019. 01:12

Španjolski Mundo Deportivo objavio je zanimljiv tekst o Ivanu Rakitiću pod naslovom 'Rakitić: Ispisuje povijest, a sjedi na klupi'.

Naime, sve do ove sezone hrvatski veznjak uživao je u povjerenju trenera i velikoj minutaži na Camp Nou, a onda se sve promijenilo. Naime, U pet dosadašnjih sezona u dresu Barcelone Rakitić je prosječno odigrao po 54 utakmice za Barcelonu, te ih je dosad skupio 274, a statistički podatak da je odigrao čak 93.5% od ukupnog broja Barceloninih utakmica uistinu je impresivan.

To ga čini petim strancem s najvećim brojem nastupa u dresu katalonskog diva. Ispred njega su samo Lionel Messi (692), Dani Alves (391), Javier Mascherano (334) i Phillip Cocu (297).

Ove je sezone dosad nastupio u šest od Barceloninih deset službenih utakmica, uglavnom ulazeći s klupe. Prošle godine u isto vrijeme nastupio je u svih deset susreta, započevši njih osam.

Screenshot

Nadalje, Rakitić je za Barcelonu nastupio u deset finalnih utakmica, a Barcelona je pritom osvojila devet naslova. U po dolasku u katalonsku prijestolnicu iz Seville Rakitić je osvojio ukupno 13 naslova, među kojima su četiri naslova u španjolskom prvenstvu, četiri Španjolska kupa, dva Španjolska superkupa, jedna Liga prvaka, jedan UEFA-in superkup i jedno FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo.

Linker
23. travanj 2024 21:24