REUTERS/Albert Gea
DILEME VIŠE NEMA

IVAN RAKITIĆ DEFINITIVNO PRELOMIO ODLUKU O BUDUĆNOSTI Barcelonin trener objasnio što se preko noći promijenilo u statusu hrvatskog veznjaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2019. 17:44

Ivan Rakitić definitivno je prelomio i neće napustiti Barcelonu barem do kraja ove sezone.

'Hrvatski veznjak završio je na klupi u prvom dijelu sezone i ozbiljno je razmišljao o odlasku u siječnju. Međutim, posljednjih je tjedana započeo u četiri uzastopne utakmice, protiv Borussije Dortmund, Atletico Madrida, Mallorce i Intera. Pružio je neke izvrsne predstave i sve ukazuje da ga trener Ernesto Valverde ponovno smatra starterom", piše Marca.

Usprkos interesu velikana poput Intera, Juventusa i Manchester Uniteda Rakitić je u izjavama za medije konstantno davao do znanja da želi ostati u Barceloni ako će imati priliku za igru, a sada je to upravo slučaj.

REUTERS/Albert Gea
ALBERT GEA REUTERS

Na press konferenciji uoči subotnjeg gostovanja kod Real Sociedada Valverde je upitan upravo o statusu i budućnosti Rakitića. Što se to promijenilo?

"Vidim ga kao i ostale igrače. Znam da se, kada se približimo zimskom ili ljetnom prijelaznom roku, postavljaju pitanja o njemu. To što sada igra u kontinuitetu je zato što je zaslužio", rekao je Valverde.

U svakom slučaju, čini se kako se pitanje Rakitićevog transfera više ne bi trebalo 'potezati', barem ne do ljeta.

Rakitić s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Barcelona je vodeća momčad španjolskog prvenstva sa 34 boda koliko ima i drugoplasirani Real Madrid. Real Sociedad je četvrti s 27 bodova.

U srijedu će se pak na Camp Nou igrati odgođeni derbi između Barcelone i Real Madrida.

Linker
26. travanj 2024 06:34