Screenshot
EUROGOL SLOMIO GOSTE

IVAN RAKITIĆ DOŽIVIO OVACIJE U NOVOM SHOWU MESSIJA I DRUŠTVA! Barca eklasirala jednu od najjačih momčadi lige, Camp Nou pokazao što misli o Hrvatu

U derbiju osmog kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je na Camp Nou pobijedila Sevillu sa 4:0 skočivši na drugo mjesto ljestvice, Ivan Rakitić ponovno doživio ovacije.
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 07. listopad 2019. 00:58

Barcelona se vratila na pobjedničke staze. Nakon prvenstvenih pobjeda protiv Villarreala i Getafea, te pobjede nad Interom u drugom kolu Lige prvaka, na Camp Nou pala je Sevilla.

Katalonskom stroju bilo je potrebno svega osam minuta da sruši goste. Sevillu je u 27. minuti načeo Luis Suarez prekrasnim škaricama, a do poluvremena su se u strijelce upisali i Vidal te Dembele.

Konačnih 4:0 postavio je Lionel Messi iz slobodnog udarca u 78. minuti, a aktualni španjolski prvak je kraj susreta dočekao sa devetoricom na terenu nakon što su isključeni Araujo i Dembele.

Screenshot

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ušao je u 70. minuti kada je zamijenio strijelca Artura Vidala, a njegov ulazak pozdravljen je ovacijama Camp Noua. Navijači su počeli klicati hrvatskom reprezentativcu čim je krenuo na zagrijavanje, a potom i glasno pozdravili njegov ulazak u igru, poslavši tako poruku treneru Valverdeu koji vatrenom asu ove sezone daje minutažu na kapaljku.

 REUTERS/Albert Gea
REUTERS

U ranijem terminu na travnjak su istrčali i Mallorca te Espanyol, dvije momčadi sa začelja tablice koje su imale imperativ upisati bodove i izaći iz "opasne zone" ispadanja. Veliki teret bio je na leđima Vincentea Morena i njegovih izabranika koji su posljednju pobjedu u prvenstvu ostvarili u kolovozu, a goste iz Barcelone dočekali su sa tri uzastopna poraza. Ipak, Mallorca je rezultatom 2:0 slavila protiv Espanyola pred 15 tisuća gledatelja te nakratko donijela zadovoljstvo svojim navijačima.

Iako su gosti dominirali u posjedu, nogometaši Mallorce bili su precizniji u pokušajima prema vratima Lopeza. Papige je u 37. minuti načeo hrvatski napadač Ante Budimir na asistenciju Sastrea. Španjolski branič ubacio je loptu u peterac, a najbolje se snašao 28-godišnji Budimir koji je loptu torzom poslao u mrežu čime je postigao svoj treći pogodak u sezoni. Nade gostujućih nogometaše ugasio je u 73. minuti Salva Sevilla koji je bio precizan s ruba kaznenog prostora.

- Važno je što smo upisali tri boda zbog samopouzdanja u nadolazećim utakmicama. Zabiti pogodak je odličan osjećaj, a posebno kad donese pobjedu momčadi, izjavio je Budimir.

Za pravo iznenađenje pobrinuli su se nogometaši Valladolida koji su remizirali na domaćem terenu s Atletico Madridom. Madriđani su tako propustili priliku doći vodećim gradskim rivalima na samo bod zaostatka. Iako su Los Rojiblancosi bili dominantnija momčad na terenu, nedostajalo je preciznosti u realizaciji. Domaćini su imali priliku i odnijeti sva tri boda, ali je s bijele točke bio neprecizan Ramirez u 36. minuti. Jučerašnjim remijem izabranici Sergija Gonzáleza uspjeli su prekinuti niz od osam utakmica bez bodova protiv Atletico Madrida.

Na ljestvici vodi Real Madrid sa 18 bodova, Barcelona je druga s dva boda manje, a treći je Atletico Madrid sa 15 bodova.

Linker
24. travanj 2024 03:59