REUTERS/Albert Gea
SVE SE PROMIJENILO PREKO NOĆI

IVAN RAKITIĆ SPRIJEČIO INCIDENT I ZASLUŽIO OVACIJE Jedan detalj spektakla s Camp Noua svima je promaknuo, Hrvat iskreno progovorio o budućnosti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. prosinac 2019. 17:28

Jedan detalj iz sinoćnje spektakularne utakmice 16. kola španjolskog nogometnog prvenstva između Barcelone i Mallorce mnogima je promaknuo.

U prvom planu bio je, dakako hat-trick Lionela Messija, pa dva gola hrvatskog napadača Ante Budimira, kao i fenomenalan gol Luisa Suareza kojeg je okarakterizirao najljepšim u karijeri.

Ivan Rakitić je pak započeo treću utakmicu zaredom, a nakon što je Mallorca smanjila na 2:1 i vratila rezultatsku neizvjesnost Messi je u jednoj akciji srušen u blizini suparničke klupe. Argentinac je potom burno reagirao i tražio je od suca žuti karton za igrača Mallorce, a burno je na to reagirao trener Mallorce Vicente Moreno zaurlavši na Messija. Najbolji igrač Barcelone nije ostao dužan i uzvratio je i podigao prst prijeteći, a onda se umiješao Rakitić i spriječio potencijalni fizički kontakt.

Lagano je odgurno trenera Mallorce, a onda je sudac smirio situaciju.

"Postoje igrači koji žive u mjehuru od sapunice i ne možete se s njima raspravljati. Rekao sam sucu da nije dobro vidio situaciju", objasnio je Moreno nakon susreta.

Rakitić je tako zaštitio Messija u škakljivoj situaciji, kasnije je asistirao Argentincu za jedan gol, a kod zamjene u 72. minuti ispraćen je ovacijama.

Do jučer se činilo da će Rakitić u siječnju gotovo sigurno napustiti Camp Nou u potrazi za minutažom, nagađalo se o odlasku u Inter, Juventus i Atletico Madrid, a sada je situacija nešto drugačija.

"Puno se stvari dogodilo u zadnjih nekoliko mjeseci. Ponekad neke stvari ne možete razumjeti, ali ih morate prihvatiti. To se dogodilo meni. Ja želim davati sve od sebe i ako mogu igrati, onda za mene nema boljeg mjesta od Barcelone za osvajanje trofeja, to je idealna sredina za mene. Dajem sve od sebe i ako su stvari kakve su bile u zadnjih nekoliko utakmica, onda se sve čini bolje. Želim iskoristiti minute i zaraditi povjerenje trenera i suigrača. Spreman sam za sve", rekao je Rakitić.

Linker
23. travanj 2024 14:59