REUTERS/Susana Vera
EKSPRESNA REAKCIJA

IZ VRHA ŠPANJOLSKOG NOGOMETA POKUŠALI 'POTUĆI' TEORIJU PREDSJEDNIKA FIFA-e Šef La Lige i dalje vjeruje u veliki projekt

Piše: HinaObjavljeno: 18. rujan 2018. 13:59

"Mislim da bih više volio u SAD-u gledati neku veliku utakmicu MLS-a, nego utakmicu La Lige", izjavio je Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino u intervjuu za agenciju France Presse. Time je prvi čovjek svjetskog nogometa kritizirao ideju o odigravanju utakmica španjolske La Lige na američkom tlu.

"U nogometu je načelo da se "kod kuće" igraju "domaće" utakmice, a ne u stranoj zemlji", dodao je Infantino.

Španjolska profesionalna liga (La Liga) je sredinom kolovoza najavila projekt organiziranja jedne službene utakmice prvenstva u SAD-u u sklopu promicanja La Lige na području sjeverne Amerike. Sporazum s američkom tvrtkom Relevent predviđa premještanje utakmica španjolskog prvenstva na teritorij SAD-a u sljedećih 15 godina.

Taj je projekt izazvao žestoke kritike sindikata španjolskih nogometaša (AFE) i nekih navijačkih organizacija.

Klubovi Barcelona i Girona su pak oduševljeni s idejom da odigraju utakmicu 21. kola u Miamiju 26. siječnja i predali su službeni zahtjev Španjolskom nogometnom savezu (RFEF) u tom smislu.

Predsjednik La Lige Javier Tebas je na svom Twitter profilu reagirao na Infantinovo mišljenje. "Podsjećam predsjednika FIFA-e da u MLS-u igraju tri momčadi iz Kanade i da je Toronto aktualni prvak", napisao je Tebas željan da "potuče" Infantinovu ideju o teritorijalnosti.

Šef La Lige je obećao osigurati besplatne zrakoplovne karte za Miami za katalonske navijače i smatra da je 90 posto šansi da se projekt realizira.

Linker
18. travanj 2024 16:38