David Ramos Getty Images
ASTRONOMSKE BROJKE

IZNOSI OD KOJIH ĆE VAM SE OPASNO ZAVRTJETI U GLAVI Barca i Real Madrid i ovdje vode bespoštednu borbu u kojoj je jedan klub odnio uvjerljivu pobjedu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2019. 19:30

Španjolska nogometna javnost dobila je podatke o tome koliko su prvoligaši i drugoligaši, odnosno sudionici Kupa kralja zaradili od TV-prava za prošlu sezonu. Jasno, radi se o astronomskim brojkama koje su za pojmove većine europskih zemalja potpuno nedostižni. Engleska i Španjolska prednjače, kako zbog veličine tržišta, tako i zbog najatraktivnijih natjecanja koje organiziraju.

Zanimljiv je podatak da je Barcelona, klub koji je od TV-prava u prošloj sezoni dobio najviše, zaradio čak 11.2 milijuna eura više od njihovih rivala iz madridskog Reala. Barca tako bilježi 166.5 milijuna eura zarade od televizije, dok je Realova brojka ona od 155.3 milijuna eura.

U "klubu 100" je još samo madridski Atletico koji je zaradio 119.2 milijuna, a Top 5 zatvaraju Valencia i Sevilla.

Od drugoligaša, a to su već brojke koje su puno pojmljivije našem podneblju, najveću zaradu od TV-prava bilježi Malaga, i to onu od okruglih 30 milijuna eura. Deportivo je zaradio 24.4 milijuna, a Las Palmas 23.6 milijuna. Jaz između trećeg i četvrtog sudionika Segunde prošle sezone vrlo je velik tako da ostale predvodi Zaragoza sa 8.8 zarađenih milijuna eura.

Linker
20. travanj 2024 05:05