Reuters / REUTERS
ZAŠTO NE IGRA ČEŠĆE?

KAD NEMA LUKE MODRIĆA I RONALDA, IGRAČI REALA SE GLEDAJU I TRAŽE DIRIGENTA, ALI JEDAN MAJSTOR IH JE ZAMIJENIO KAPETANSKI 'Odigrao je veliku utakmicu!'

REAL MADRID Trener Zidane u posljednjim utakmicama manje koristi napadača, koji je ove sezone u velikoj krizi
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 17. travanj 2018. 22:05

Kada Luka Modrić nije na terenu, igrači Real Madrida se međusobno gledaju tražeći nekoga tko će držati u nogama loptu i upravljati igrom. Kada Cristiano Ronaldo nije na travnjaku, igrači se također gledaju tražeći među sobom “taksista” koji bi prenio loptu iza gol linije. U gradu Malagi, na jugu Španjolske, jedan igrač je podigao ruku tražeći ulogu i Hrvata i Portugalca.

Isco Alarcon bio je jedan od rijetkih igrača udarne postave koji su ondje istrčali poslije šokantnog dvoboja s Juventusom u Ligi prvaka. Malaga, dom posljednjeplasirane momčadi prvenstva, njegova je kuća. Ofenzivni 25-godišnji vezni ondje je igrao od 2011. do 2013., pa ovaj posjet nije htio propustiti. To je ujedno bila prilika da treneru Zinedineu Zidaneu pokaže da mu je potreban kontinuitet igara, ali i da ga zaslužuje. Poput kapetana je vodio svoju momčad prema pobjedi, postigavši pogodak te dodavši loptu za još jedan gol u trijumfu od 2:1.

ISCOV GOL MOŽETE POGLEDATI OVDJE

- Sretan sam zbog njegove igre, njegovog pogotka...Odigrao je veliku utakmicu, sretan sam i zbog njega i zbog momčadi - rekao je Zidane nakon susreta.

Prije nešto više od dva tjedna Iscova izjava je zapalila polemiku. Nakon hat-tricka za Španjolsku protiv Argentine bio je rekao:

- Kada nemam kontinuitet u svom klubu, utakmice u reprezentaciji mi vraćaju život. Ovdje imam povjerenje izbornika, a u Real Madridu ga možda nisam stekao.

Nakon toga su se u medijima pojavila nagađanja da bi mogao napustiti klub, premda ima ugovor do ljeta 2022. godine.

MADRID, SPAIN - MAY 10: Isco (R) of Real Madrid celebrates scoring his team's opening goal with Cristiano Ronaldo during the UEFA Champions League Semi Final second leg match between Club Atletico de Madrid and Real Madrid CF at Vicente Calderon Stadium on May 10, 2017 in Madrid, Spain.  (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Getty Images / Getty Images

Pitanje povjerenja

- Sretni smo zbog Isca. Fantastičan je igrač, pa želimo da ostane kod nas još puno godina - naglasio je Emilio Butragueno, klupski direktor za odnose s institucijama.

No, zašto Isco nema kontinuitet u bijelom dresu? Zašto u crvenom pruža bolje partije? Je li to njegova krivnja ili Zidaneova? Polemike i analize trajale su oko mjesec dana, a Isco je od tada svaki put imao odgovor na terenu. Kada je trebao zabiti, zabio je. Kada je trebalo pogurati ekipu, pogurao bi je. Njegove predstave u prvoj postavi bile su upečatljive.

Zidane je, pak, još ranije poručio da s “nikime nije vjenčan”. To je jasno pokazao u posljednjim utakmicama, kada je u madridskom derbiju s Atleticom ostavio na klupi Karima Benzemu, pa mu protiv Juventusa u uzvratu četvrtfinala LP nije dao niti minute. Čini se kako je francuski napadač izgubio višemjesečni posebni status kod svog sunarodnjaka na klupi.

Ove sezone je u 39 utakmica zabio 9 golova, a još je 11 puta dodao za pogodak.

- Benzema vidi divove i u običnim protivnicima - komentar je u jednim španjolskim novinama.

To se ponovilo u Malagi, gdje 30-godišnja ‘devetka’ opet nije uspjela zatresti mrežu. Ta je utakmica bila za njega prilika, jer ondje nije bilo Ronalda i Garetha Balea, pa je bio klasnični napadač u formaciji 4-2-3-1, no ostao je na pet prvenstvenih golova. Toliko ih je zabio i defenzivni vezni Casemiro.

- Benzema se neće predati, voli zabijati te je imao prilike - napomenuo je Zidane.

Soccer Football - Champions League - APOEL Nicosia vs Real Madrid - GSP Stadium, Nicosia, Cyprus - November 21, 2017   Real Madrid’s Karim Benzema celebrates scoring their fourth goal    REUTERS/Yiannis Kourtoglou
REUTERS

Nedostaje ‘samo’ gol

- Odigrao je jako dobro, a samo mu je gol nedostajao. Kada je riječ o pogocima prolazi kroz doista tešku godinu, no do kraja sezone ima još puno utakmica - dodao je.

Zidane je deset dana do okršaja s Bayernom u polufinalu Lige prvaka dobio tako dobru i lošu vijest. Iscova odlična forma nudi mu dodatno rješenje na putu prema obrani naslova prvaka Europe, no blokada s kojom se suočava Benzema razlog je za brigu. Reakcija publike na Santiago Bernabeuu dodatni je pritisak nad glavom francuskog trenera, pred kojim su važne odluke.

Ostali igrači ustručavaju se dati svoje mišljenje. Prepuštaju to treneru čiji posao i jest izabrati one s kojima bi trebao pobjeđivati.

- Prvih jedanaest...ne znam. Trener je taj koji donosi odluke i stvara momčad - zaključio je Vazquez.

Linker
22. travanj 2024 07:34