Clive Rose Getty Images
ZANIMLJIVA ANEGDOTA ZVIJEZDE

KAKO SE JEDAN OD NAJBOLJIH NOGOMETAŠA SVIJETA PRIPREMA ZA UTAKMICU 'Mi već na zagrijavanju, a on u svlačionici igra Mario Kart!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. siječanj 2020. 00:27

Zanimljiv intervju za potrebe jednog YouTube-kanala pod imenom "2AngryMen TV" dao je brazilski nogometaš Filipe Luis. Lijevi branič tamošnjeg prvoligaša Flamenga, a bivši igrač madridskog Atletica i Chelseaja pričao je o svojoj karijeri prilikom čega je iznio brojne anegdote iz svog sportskog života.

Ovaj je 34-godišnji Brazilac istaknuo koncentraciju kao ključan faktor za uspjeh na terenu. Posebno je zanimljiv dio u kojem govori o tome kako se njegov nekadašnji suigrač iz sezone koju je proveo u Chelseaju, Eden Hazard priprema za utakmice.

- Jednom smo stigli u svlačionicu prije utakmice, a on je izvadio svoj pametni telefon i krenuo igrati Mario Kart. Pomislili smo, dobro je, čovjek se opušta. Kad je kondicijski trener rekao da je preostalo još 10 minuta do izlaska na zagrijavanje, on nije ni trepnuo. Mi smo već bili na zagrijavanju, a on se još nije ni presvukao u sportsku opremu - priča Luis.

Ipak, kada je utakmica počela, sadašnji igrač madridskog Reala bio bi na pravoj razini.

- Govorio nam je da se smirimo i da mu samo damo loptu te da će tako sve biti riješeno - nastavlja Luis.

Poznato je da nogometaši ne smiju koristiti čitav niz sredstava koja bi na neki nelegalan način mogla pospješiti njihovu efikasnost za vrijeme igre.

- Moj glavni sastojak bio je kofein. Pomagao mi je da budem fokusiran, ali znao sam imati grčeve jer on napinje mišiće - rekao je Filipe Luis.

Linker
25. travanj 2024 15:25