David Ramos/Getty Images
TJEDAN IZ NOĆNE MORE

KAKVA SERIJA UDARACA ZA BARCU, KLUB S NOU CAMPA OSTAO BEZ IGRAČA OD 140 MILIJUNA EURA Jedno od najskupljih pojačanja ne može igrati do sljedeće sezone

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 07. veljača 2020. 20:15

Barcelonin trener Quique Setién primio je loše vijesti uoči jučerašnje četvrtfinalne utakmice protiv Athletic Bilbaa. Ofenzivni Ousmane Dembele, koji je bio na korak do povratka u momčad nakon dugog izbivanja zbog ozljede, vjerojatno će do kraja sezone izbivati s travnjaka. Mladi 22-godišnji Francuz (kojeg je Barca platila više od 100 milijuna eura, plus predviđenih 40 bonusa) na treningu je obnovio ozljedu bedra desne noge. Barcelonini liječnici izvijestili su kako će zbog puknuća tetive izbivati nekoliko mjeseci.

„Ovo me jako brine. Dembele je izvanredan momak, vidio sam ga kako pun želje trenira. Bit će pet mjeseci izvan terena, možda tri, te mi je žao zbog njega“, rekao je Setién na konferenciji za medije u Barceloni.

Nakon što se prethodno teže ozlijedila „devetka“ Luis Suárez, na raspolaganju ima samo trojicu napadača s kojima mora osvojiti prvenstvo, kup i Ligu prvaka. I dok su kapetan Lionel Messi i Antoine Griezman standardni članovi napadačkog trozuba, s njima će do kraja sezone igrati 17-godišnji Ansu Fati kojem je ovo debitantska sezona u prvoj momčadi.

BARCELONA, SPAIN - NOVEMBER 27: Antoine Griezmann of FC Barcelona replaces injured teammate Ousmane Dembele during the UEFA Champions League group F match between FC Barcelona and Borussia Dortmund at Camp Nou on November 27, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

Uprava nije dovela nikoga tijekom zimskog prijelaznog roka a 21-godišnji napadač Carles Pérez, također iz podmlatka kao i Fati, posuđen je prije tjedan dana Romi. Barcelona će tako do kraja sezone biti bez rezervnih napadača a nitko ondje ne želi niti razmišljati što bi se mogalo dogoditi u slučaju povreda Messija ili Griezmanna.

„Bio sam uvjeren da će nam Dembele puno pružiti. Ovo nam je sada problem. U ovoj nesretnoj situaciji moramo pronaći rješenja“, napomenuo je Setién. “Naravno da bih volio imati na raspolaganju više igrača, volio bih da Pérez nije otišao u Romu a da se Dembele nije ozlijedio“, dodao je.

Ousmane Dembele je zadnji put igrao 27. studenog kada je šepajući sa suzama u očima napustio travnjak u prvom poluvremenu utakmice Lige prvaka u kojoj je Barcelona s 3-1 pobijedila njegov bivši klub Borussiju Dortmund. Sada je na treningu obnovio tu ozljedu.

Ovakva situacija bacila je novo svjetlo na Dembelea za kojeg su Katalonci u ljeto 2017. bili platili preko 100 milijuna eura Borussiji. Doveden kao zamjena za Neymara, nakon što je Brazilac otišao u PSG, nije ispunio očekivanja. Zbog ozljeda je od tada propustio 63 utakmice, a nedostatak discipline, službeno pripisivan njegovoj mladosti, također je izazvao razočaranje na Camp Nou. Dembele je odigrao 74 susreta tijekom kojih je zabio 19 golova a 17 puta asistirao. Ti brojevi su daleko od potrebnih da se zaboravi Neymara.

Premda je Francuz mlad, a pred njim duga karijera, u Barceloni strahuju od loše investicije. Bili su platili 105 milijuna eura fiksno uz mogući varijabilni dio od 40 milijuna eura, a igrač je skupio svega 4.123 minuta u službenim utakmicama. Slijedom toga, svaka njegova minuta provedena na travnjaku Barcelonu košta 25.466 eura.

U posljednjih godinu dana se ozlijeđivao svaka dva mjeseca, a ovo mu je četvrta ozljeda ove sezone. U posljednje vrijeme muče ga bedreni mišići. Istu ovakvu ozljedu kao sada imao je po dolasku u Barcelonu. Tada se ozlijedio u utakmici protiv Getafea u rujnu pa propustio prvi dio sezone. Čini se da nakon toga više nije bio isti. U svojim prijašnjim ekipama Rennesu i Borussiji uopće se nije ozlijeđivao no sada je učestali gost u ambulanti Barcelone.

Linker
20. travanj 2024 14:35