Lintao Zhang/Getty Images
SVE ĆE KRENUTI ISPOČETKA

KATALONCI IMAJU INGENIOZAN PLAN ZA OSVAJANJE EUROPE: Barcelona kreće po svog sina, ima jedan uvjet kojeg će morati zadovoljiti, upliće se i FIFA?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. prosinac 2019. 17:33

Romantike nikad dosta, kako u životu, tako i u nogometu. Malo je još ostalo tog elementa prisutno u današnje, moderno nogometno vrijeme koje je pojeo novac. Sve još živi u slikama, starim albumima za samoljepljive sličice ili u sponenarima, bilježnicama koje smo ispunjavali u mlađim danima.

Ne možemo, jasno, vezu brazilskog superstara Neymara i Barcelone spojiti s romantikom u tom smislu, ali očito je da ima nešto što ih veže. Neymar je, otkako je prešao na Park prinčeva više ozlijeđen ili "ozlijeđen" nego što igra, a mnogi vjeruju da svemu tome kumuje opće nezadovoljstvo miljenika te južnoameričke nacije.

Američki ESPN ovoga badnjaka tvrdi, a tako piše i na naslovnoj strani Mundo Deportiva, da će iz Barcelone nadolazećeg ljeta ponovo pokušati PSG-u "oteti" Neymara, kojeg su im Francuzi svojedobno uzeli za 222 milijuna eura. To je i danas svjetski rekord, a postoji vjerojatnost da će isti biti obrnut u transferu u kojem će sudjelovati isti klubovi i igrač, ovoga puta u suprotnom smjeru.

Soccer Football - Champions League - Group Stage - Group C - Paris St Germain v Crvena Zvezda - Parc des Princes, Paris, France - October 3, 2018  Paris St Germain's Neymar celebrates with Kylian Mbappe after scoring their second goal   REUTERS/Charles Platiau
REUTERS/Charles Platiau / REUTERS
PSG

Jasno, Neymarova je cijena objektivno danas ispod te razine, ali teško je vjerovati da će ga Nasser Al-Khelaifi pustiti za mnogo manje eura, ako uopće i hoće za manje. Sada u Barceloni vjeruju da je Neymar igrač koji će zamijeniti Messija kada se ovaj odluči umiroviti, tako da će Brazilac izaći iz njegove sjene, što mu je bio glavni osobni problem prilikom karijere na Camp Nou.

Barcelona ipak ne misli tek tako vratiti Neymara. Odnosno, igrač će se u drugom dijelu sezone morati nametnuti, morat će pokazati na terenu da zaslužuje obući Messijevu desetku. Isto tako, PSG bi mogao tražiti previše novca, pa bi se Barcelona mogla obratiti FIFA-i koja ima instrumente za određivanje cijene transfera svakog pojedinog igrača.

Linker
19. travanj 2024 19:34