REUTERS/Vincent West
15. KOLO

KIŠA GOLOVA U LUDOJ UTAKMICI ŠPANJOLSKOG PRVENSTVA Domaćini stigli do velikog preokreta, a onda se raspali u završnici

Piše: HinaObjavljeno: 09. prosinac 2018. 15:52

Vrlo efikasni bili su igrači Eibara i Levantea u prvom nedjeljnom dvoboju 15. kola španjolskog nogometnog prvenstva u kojem je domaća momčad preokretom u drugom poluvremenu došla do dva gola prednosti, da bi gosti u posljednjih 15 minuta dvoboja uspjeli izjednačiti na 4-4 (1-2).

Enrich je već u 8. minuti donio vodstvo Eibaru, ali već u sljedećoj Levante je izjednačio preko Moralesa. U 25. minuti Rober je pogodio za vodstvo gostiju. U nastavku je Eibar furiozno krenuo po pobjedu. U periodu od 57. do 65 minute domaća je momčad postigla tri gola i povela 4-2. Strijelci su bili Escalante (57) i Charles (61-11m, 65). Ipak, opuštanje igrača Eibara iskoristio je Levante za novi preokret. Tono u 75. minuti i Mayoral u drugoj minuti sudačke nadoknade donijeli su bod gostima.

Levante se probio na šesto mjesto sa 22 boda, samo jednim manje od petoplasiranoj Real Madrida. Vodeća Barcelona ima 31 bod, dok Sevilla i Atletico Madrid imaju po 28. Eibar je na 13. mjestu sa 19 bodova.

Rezultati by SofaScore

Golijada i u Italiji

Nogometaši Sassuola dvaput su propustili dva gola prednosti protiv Fiorentine koja je u posljednjim trenucima prve utakmice nedjeljnog programa 15. kola talijanske Serie A izjednačila na 3-3 (0-0).

Do 63. minute nije bilo pogodaka, a tada je Duncan preciznim udarcem donio vodstvo domaćoj momčadi. Samo pet minuta poslije bivši igrač Fiorentine Babacar je donio dva gola prednosti Sassuolu. Simeone je u 70. minuti smanjio zaostatak gostiju, ali je Sensi preciznim udarcem sa više od 20 metara u 80. minuti ponovno donio dva gola prednosti domaćoj momčadi. Fiorentina nije klonula pa je preko Benassija smanjila na 3-2 u 89. minuti, da bi u posljednjim sekundama Mirallas pogodio za konačnih 3-3.

Hrvatski reprezentativac Marko Pjaca bio je u početnoj postavi Fiorentine, ali ga je trener Stefano Pioli zamijenio nakon prvog poluvremena.

U završnici dvoboja obje su momčadi ostale s igračem manje. Filip Đuričić je u 75. minuti ušao u igru, a u 87. je dobio dva žuta kartona, zbog spoticanja i zbog prigovora. U drugoj minuti sudačke nadoknade Nikola Milenković je dobio drugi žuti karton pa je i Fiorentina ostala s igračem manje.

Na ljestvici vodi Juventus sa 43 boda, ispred Napolija sa 35 i Intera sa 29 bodova. Po 25 bodova imaju četvrti Milan i peti Lazio, a Sassuolo je osmi sa 21 bodom. Fiorentina je na 11. mjestu sa 19 bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 23:15