Eric Alonso Getty Images
PORAZ NA GOSTOVANJU

KRALJEVSKI KLUB ŠOKIRAN I TO U NAJGOREM MOGUĆEM TRENUTKU! MODRIĆ I DRUŠTVO ISPUSTILI PRVO MJESTO Levante u samoj završnici golčinom zavio Real u crno

Piše: HinaObjavljeno: 23. veljača 2020. 00:04

Nogometaši madridskog Reala propustili su priliku vratiti se na vrh ljestvice španjolskog prvenstva, oni su u susretu 25. kola izgubili na gostovanju kod Levantea sa 0-1 (0-0).

Bio je to tek drugi prvenstveni poraz Reala u sezoni, a "priuštio" im ga je kapetan Levantea Jose Luis Morales fantastičnim udarcem u 79. minuti.

Real je stigao u Levante tražeći tri boda uoči dva velika ogleda koji ih čekaju, prvo u srijedu Manchester City, a potom u nedjelju i El clasico. Ako je suditi po večerašnjoj utakmici Zidane ima puno razloga za brigu, a ponovo se kao najveći problem pokazao nedostatak strijelca.

Imali su puno šansi, nisu zabili, a onda ih je kaznio Morales sjajnim udarcem kojeg je Courtois mogao i bolje ispratiti. Modrić je odigrao do 81. minute, bio je aktivan i imao jedan dobar udarac kojeg mu je domaći vratar obranio. Loša vijest je i ozljeda Hazarda koji je izašao šepajući.

Drugi Real je tako ostao na 53 boda, dva manje od Barcelone koja je ranije u subotu na svom Campu pobijedila Eibar sa 5-0, a četiri gola je polučio Leo Messi. Argentinac je pogađao u 14., 37. 40. i 88. minuti, a asistent za prvi gol mu je bio Ivan Rakitić, koji je odigrao cijelu utakmicu za Barcu. Peti gol je zabio Brazilac Arthur (89').

Levante je ovom pobjedom stigao na 10. mjesto sa 32 boda, dok je Eibar 16. sa 24.

Hrvatski reprezentativni veznjak Filip Bradarić isključen je u 21. minuti, no usprkos tomu njegova Celta je na domaćem terenu svladala izravnog konkurenta za ostanak Leganes sa 1-0 (0-0). Bradarić je dobio izravni crveni karton zbog neopreznog starta na gostujućeg braniča Bustinzu na sredini igrališta. Bradarić je previsoko podignuo nogu u svom klizećem startu i pogodio Bustinzu u stopalo. Iako s igračem manje, Celta je ipak uspjela osvojiti tri boda golom Iaga Aspasa u 62. minuti. Celta je sada 17. sa 24 boda, dva više od 18. Mallorce koja se nalazi u zoni ispadanja, dok je Leganes 19. sa 19 bodova, koliko ima i posljednji Espanyol.

Linker
23. travanj 2024 15:40