Demonstrators hold an Estelada (Catalan separatist flag) as members of Catalan protest group Democratic Tsunami block the AP-7 highway in Girona, Spain November 13, 2019. REUTERS/Rafael Marchante - RC27AD9N99NA
Rafael Marchante REUTERS

NAJVEĆI DERBI

'LAŽETE, NE ŽELIMO ODGODITI EL CLASICO' Katalonski pokret želi da cijeli svijet sazna za njihovu poruku: 'Sve ćete vidjeti na terenu i na tribinama!'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 13.12.2019. u 15:10

 • Nogometni svijet čeka srijedu i konačno odigravanje jednog od najvećih derbija, El Clasica. Utakmica koja se trebala igrati ranije, našla je svoje mjesto 18. prosinca u večernjem terminu. Prosvjedi širom Katalonije sigurnosno su jesenas ugrozili utakmicu Barcelone i madridskog Reala, ali sada bi sve s te strane trebalo biti u redu.

  Navijačka grupacija i pokret za katalonsku neovisnost pod imenom Tsunami Democratic povezivala se s mogučnošću da bi mogla izazvati incidente na dan utakmice te tako opet dovesti u pitanje samu igru. Međutim, na Twitteru je sa službenog kanala odaslana informacija o tome da se ta grupa nema namjeru baviti načinima odgode utakmice, već potpuno suprotno. Oni žele da se susret odigra.

  - Poštovani madridski novinari, ne, nismo mislili napraviti nešto što bi odgodilo utakmicu. Pišete neistine. Želimo da se ona odigra i da cijeli svijet vidi našu poruku. Potrudit ćemo se da nas svi vide, da se vidi da Katalonci pate. Sve će biti vidljivo i na tribinama, ali i na terenu.

  Dodaju da će više od 25 tisuća ljudi iz njihove organizacije doći u Barcelonu te na taj način podržati katalonsku inicijativu o samostalnosti.

  Iz drugih medija