Rafael Marchante REUTERS
NAJVEĆI DERBI

'LAŽETE, NE ŽELIMO ODGODITI EL CLASICO' Katalonski pokret želi da cijeli svijet sazna za njihovu poruku: 'Sve ćete vidjeti na terenu i na tribinama!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. prosinac 2019. 16:10

Nogometni svijet čeka srijedu i konačno odigravanje jednog od najvećih derbija, El Clasica. Utakmica koja se trebala igrati ranije, našla je svoje mjesto 18. prosinca u večernjem terminu. Prosvjedi širom Katalonije sigurnosno su jesenas ugrozili utakmicu Barcelone i madridskog Reala, ali sada bi sve s te strane trebalo biti u redu.

Navijačka grupacija i pokret za katalonsku neovisnost pod imenom Tsunami Democratic povezivala se s mogučnošću da bi mogla izazvati incidente na dan utakmice te tako opet dovesti u pitanje samu igru. Međutim, na Twitteru je sa službenog kanala odaslana informacija o tome da se ta grupa nema namjeru baviti načinima odgode utakmice, već potpuno suprotno. Oni žele da se susret odigra.

- Poštovani madridski novinari, ne, nismo mislili napraviti nešto što bi odgodilo utakmicu. Pišete neistine. Želimo da se ona odigra i da cijeli svijet vidi našu poruku. Potrudit ćemo se da nas svi vide, da se vidi da Katalonci pate. Sve će biti vidljivo i na tribinama, ali i na terenu.

Dodaju da će više od 25 tisuća ljudi iz njihove organizacije doći u Barcelonu te na taj način podržati katalonsku inicijativu o samostalnosti.

Linker
26. travanj 2024 17:26