REUTERS/Andrew Boyers
OKRŠAJ U MADRIDU

LEGENDA SVJETSKOG NOGOMETA SE NAKLONILA HRVATSKOM MAESTRU UOČI VELIKOG DERBIJA 'Tko je ključan igrač Reala? Modrić! On je uvijek presudan...'

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 08. veljača 2019. 19:08

Modrić nastavlja biti presudan za Real Madrid. Uvijek im je ključan - rekao je Diego Simeone upitan na konferenciji za medije kojeg igrača protivničke momčadi vidi kao ključnog uoči derbija.

Hrvatski vezni igrač vratio se u formu, njegova aktivnost na terenu neusporedivo je intenzivnija nego je to bilo u mjesecima nakon Svjetskog prvenstva.

Njegovo vraćanje svježine poklopilo se s nizom od šest uzastopnih pobjeda i jednim remijem Real Madrida u svim natjecanjima. Modrić je u srijedu odigrao svih 90 minuta u Barceloni, gdje je na sredini terena vodio tešku bitku s Arthurom Melom. Najbolji nogometaš svijeta u 2018. trebao bi opet istrčati u udarnoj postavi Real Madrida, samo tri dana nakon El Clasica.

S druge strane, s klupe će svoju priliku tražiti Nikola Kalinić. On je odbijao pomisao da napusti Atletico zbog dolaska Alvara Morate. Premda je dolaskom Španjolca posjednut na klupu odlučio se boriti s njim za mjesto u momčadi, ohrabren četirima pogocima i jednom asistencijom koje je ostvario u prosincu i siječnju. Prošli vikend je odigrao posljednjih 15 minuta u porazu 1:0 kod Betisa.

Računa na njega

- Računam na Kalinića i na sve koji se nalaze u momčadi, bili ozlijeđeni ili ne. Kao profesionalac se ponašao izvanredno dobro, a ja se na isti način ponašam prema nogometašima koji daju sve od sebe, bez obzira na mjesto gdje se zateknu (na terenu ili klupi) - rekao je Simeone nekoliko dana prije dolaska Morate.

- Kada je riječ o nogometnom učinku, išao je od manjeg prema većem. Zabrinuo se, radio je, i bio važan za ekipu kada je došao red da zaigra - bio je dodao Atleticov trener.

Linker
25. travanj 2024 05:39