Barcelona
 ANDER GILLENEA / AFP / ANDER GILLENEA AFP
'PRAVI' SUAREZ

LEGENDARNI LUIS SUAREZ IZREKAO REČENICU KOJU NITI JEDAN NAVIJAČ BARCE NE ŽELI ČUTI 'Klub ove sezone neće osvojiti ništa, nešto se mora mijenjati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2020. 12:57

Kada Luis Suarez kaže da Barcelona ove sezone neće osvojiti ništa, onda to malo čudno zvuči svakom navijaču, nije li tako?

Bez panike, nije to rekao "ovaj današnji", inače ozlijeđeni urugvajski centarfor, već negdašnja legenda Barcelone i milanskog Intera, istoimeni španjolski ofanzivac koji je za klub s Camp Noua igrao od 1955. do 1961. nakon čega je i otišao na San Siro. Stariji poklonici nogometa baš će tog Luisa Suareza nazvati "pravim" Luisom Suarezom...

On je i danas, premda ima 84 godine vrlo agilan u nogometnom svijetu. Radi kao skaut, i to upravo Intera u kojem je kao igrač osvojio tri naslova talijanskog i dva naslova europskog prvaka. Nekadašnji europski prvak i osvajač Zlatne lopte 1960. godine za španjolski Carousel Deportivo dao je izjavu u kojoj je rekao da Setienova Barca nema - ni glave, ni repa.

- Ne samo to. Nema ni srca, agresivnosti. Postoje samo neke individualne kvalitete nekih igrača koje su duboko skrivene u takvoj momčadi. Moram to reći jer imam puno osjećaja prema tom klubu, Barcelona ove sezone neće osvojiti baš ništa - iskren je bio Suarez.

Nastavio je u sličnom tonu:

- Osim ako se nešto radikalno ne promijeni, odnosno ako se ovako nastavi, ništa se neće moći učiniti - nastavlja Barcina legenda.

Linker
19. travanj 2024 23:29