LLUIS GENE AFP
RAKITIĆU 70 MINUTA

LIONEL MESSI SE POBRINUO ZA POBJEDNIČKI START NOVOG BARCELONINOG TRENERA Katalonci su se dugo mučili, a onda se ukazao čudesni Argentinac

Piše: HinaObjavljeno: 20. siječanj 2020. 00:05

Nogometaši Barcelone vratili su se na vrh ljestvice španjolskog prvenstva minimalnom 1-0 domaćom pobjedom protiv Granade u posljednjoj utakmici 20. kola Primere.

Za uspješan start novog trenera Quiquea Setiena na klupi Barcelone pobrinuo se Lionel Messi pogotkom u 76. minuti.

Barcelona je slomila otpor žilave Granade tek kada su gosti iz Andaluzije ostali s desetoricom jer je zbog dva žuta kartona u 69. minuti isključen German Sanchez.

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 71. minute.

BARCELONA, SPAIN - JANUARY 19: Riqui Puig of FC Barcelona comes on for Ivan Rakitic of FC Barcelona during the La Liga match between FC Barcelona and Granada CF at Camp Nou on January 19, 2020 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros Getty Images

Vodeća Barcelona sada ima 43 boda, kao i drugi Real Madrid, dok je Granada 10. sa 27 bodova.

Ranije u nedjelju je hrvatski napadač Ante Budimir bio dvostruki strijelac i asistent u 4-1 (3-0) pobjedi Mallorce protiv Valencije pred domaćim navijačima. Mallorcu je u vodstvo doveo Raillo u 7. minuti. Za 2-0 je u 22. minuti Ante Budimir skrenuo loptu koju je prema golu uputio Rodriguez, da bi hrvatski napadač u 41. minuti sjajno iskoristio dodavanje Seville i sa 15-ak metara pogodio mrežu gostujuće momčadi za 3-0. U 79. minuti Budimir je poslao povratnu loptu za Juniora koji je sa 20-ak metara pogodio donji desni kut vrata Valencije. Torres je u 82. minuti uspio samo ublažiti poraz gostiju, koji su od 51. minute igrali s igračem manje zbog drugog žutog kartona Danija Pareja.

BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 07: Ante Budimir of RCD Mallorca (C) celebrates after scoring his team's second goal during the Liga match between FC Barcelona and RCD Mallorca at Camp Nou on December 07, 2019 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros/Getty Images

Mallorca se petom prvenstvenom pobjedom sa 18 bodova probila na 17. mjesto i pobjegla iz zone ispadanja, dok je Valencia sa 31 bodom ostala na sedmom mjestu.

Linker
20. travanj 2024 02:08