Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
UOČI DODJELE NAGRADA

LOPETEGUI OD MESSIJA, PREKO RONALDA DO MODRIĆA Za Niku Kovača nema dileme: 'Moj glas Luka sigurno ima, ne moraju uvijek napadači biti prvi'

Treneri Reala i Bayerna o izboru za FIFA-inog igrača godine
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 24. rujan 2018. 13:10

Trener europskog prvaka Real Madrida Julen Lopetegui, ponovio je kako bi nagradu za najboljeg nogometaša svijeta u 2018. godini trebao dobiti njegov igrač Luka Modrić. Danas će krovna nogometna organizacija FIFA dodijeliti u Londonu priznanje za koje konkuriraju i Cristiano Ronaldo te Mohamed Salah.

- Ne vjerujem puno u individualne nagrade jer nogomet osjećam drugačije, vidim ga kao kolektivnu igru. Tako ja vidim nogomet - rekao je Lopetegui na konferenciji za medije u Madridu.

- Postoje priznanja za određene individualne doprinose te bih volio da nagradu dobije naš igrač, Luka, jer je imao fantastičnu godinu. Tako ja razmišljam - dodao je donedavni izbornik Španjolske.

Lopetegui je upitan o tome jer je prije nego je postao trener Real Madida rekao da je Lionel Messi najbolji igrač na svijetu a po dolasku u Madrid prije dva mjeseca rekao je da je Cristiano Ronaldo najbolji. Početkom mjeseca je izjavio da bi on Modriću dodijelio FIFA-inu nagradu The Best.

Posljednjih tjedana više je nogometnih dužnosnika i igrača iznijelo svoje mišljenje o tome tko bi trebao biti nagrađen, iz čega proizlazi da je hrvatski vezni igrač favorit, a odmah iza njega je portugalski napadač Ronaldo. Liverpoolov strijelac Salah ima najslabije izglede.

Modrić je prošlog tjedna izjavio u Madridu da nije opsjednut nagradom no da će biti jako zadovoljan ako ju dobije. Posljednjih deset godina na postolju su se mijenjali Ronaldo i Lionel Messi. Španjolske novine Marca u četvrtak su izvijestile da će događaju u Londonu prisustvovati Barcelonin napadač Messi bez obzira što je nije kandidat za nagradu.

Za Kovača nema dileme

Niko Kovač sjajno je započeo svoju misiju na klupi Bayerna. Do sada su Bavarci odigrali šest službenih dvoboja i sve su riješili u svoju koristi, osvojivši pri tome i trofej domaćeg Superkupa. Bivši hrvatski izbornik se kratko osvrnuo na dodjelu FIFA-ine nagrade najboljem igraču na kojoj je Luka Modrić favorit u konkurenciji Cristiana Ronalda i Mohameda Salaha.

- Moj glas sigurno ima, ne moraju uvijek napadači biti prvi, ima i drugih koji tu nagradu zaslužuju poput Modrića - zaključio je 46-godišnji trener prvaka Njemačke.

Linker
25. travanj 2024 07:02