Alex Caparros/Getty Images
SPEKTAKL JE ZAJAMČEN

LUKA MODRIĆ ZA SN NAJAVIO VELIKI EL CLASICO 'Pobjeda protiv Barcelone osigurava nam naslov. Nadam se da ću tješiti Rakitića'

Luka Modrić je u razgovoru za Sportske novosti najavio veliki El Clasico protiv Barcelone.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 23. travanj 2017. 09:55

Danas je El Clasico, vama je to 14. po redu. Dva ste sjedili na klupi, u 11 nastupa imate 5 pobjeda, 2 remija i 4 poraza. Što vam to znači za ovaj možda ključni meč Primere?

- Ne znači ništa, jer svaki je dvoboj s Barcelonom priča za sebe. U pitanju je velika utakmica, koju će gledati, kažu upućeni, preko 650 milijuna ljudi širom svijeta. Dakle, vrhunski spektakl u kojem je privilegij biti akterom. Svjesni smo što nam znači ovaj dvoboj, jer realno, ako pobijedimo praktično smo novi prvaci. Išli bismo na plus 6 bodova, uz bolji međusobni skor i još utakmicu manje. Uvjeren sam da to nitko ne može dostići u posljednjih šest kola. No, naravno, govoriti o pobjedi je lako, treba to ostvariti na terenu, a tamo će biti silno teško.

Barcelona je umorna, ispali su iz Lige prvaka, djeluju ispuhano, a neće biti ni Neymara?

- Ne zavaravamo se mi, to je uvijek Barcelona i moramo biti jako koncentrirani i pažljivi. To što ne igra Neymar svakako im je hendikep jer Brazilac igra u sjajnoj formi. No, to su njihove brige, mi moramo gledati kao i uvijek sebe te pružiti naše maksimalno izdanje. Ulog je ogroman, šansa da se nakon pet godina napokon domognemo španjolskog naslova je velika i sami si krojimo sudbinu. Titula u Primeri je jedini trofej koji nisam osvojio s Realom i ne mogu dočekati trenutak da se to napokon dogodi. Bilo bi fenomenalno da u El Clasicu učinimo taj ključan korak ka cilju.

Polemike na relaciji dva kluba, koju generira prije svih Pique?

- Nemojte me o tome pitati jer se ne želim baviti tim stvarima. Koncentriram se samo na to kako što više pridonijeti da Real ostvari svoje ciljeve.

Dojam je da ste bitno popravili formu?

- Najvažnije je da sam zdrav, što je temelj da se uđe u kontinuitet forme. Bila je jedna faza, nakon ozljede aduktora, u kojoj se nisam osjećao dobro odnosno nisam bio na razini u kojoj mogu biti. Sada osjećam kako sam se podignuo u fizičkoj spremnosti te mi je lakše realizirati tehničke i taktičke zadaće. Malo smo iscrpljeni od dvoboja s Bayernom, ali ima još vremena za osvježenje do nedjelje navečer. Mislim da se cijela momčad digla pred najvažniji dio sezone i to je ono što mi daje optimizma za velike izazove koji slijede.

Navala za ulaznice?

- Uobičajeno je puno iznad mogućnosti. Dobijemo određeni broj ulaznica koje podijelim rodbini i najbližim prijateljima. Da je do mene podijelio bih puno više, ali karata za El Clasico nikad dosta za ikoga. Žao mi je stvarno za one kojima nisam mogao riješiti ulaznicu.

Jeste li razgovarali s Rakitićem?

- Nisam. Pred utakmice svatko je u svojem miru i koncentraciji. Nakon utakmice ćemo se naravno zagrliti i popričati, kao i uvijek. Nadam se da ću ga tješiti.

Ako Barca poremeti planove?

- Budite pozdravljeni...

Linker
24. travanj 2024 13:23