David Ramos Getty Images
POTRES NA NOU CAMPU

MESSI, RAKITIĆ I DRUŠTVO IMAJU NOVOG TRENERA! KATALONSKI DIV KASNO NAVEČER I SLUŽBENO POTVRDIO 'Valverde je smijenjen, ovo je naš novi strateg!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2020. 00:28

Nogometni klub Barcelona ima novog trenera. Iako se službeno priopćenje nakon maratonskog sastanka (trajao je dulje od četiri sata) očekivalo nešto ranije, ono je stiglo u zadnjim minutama ponedjeljka. Dakle, na klupu sjeda 61-godišnji bivši trener Betisa, Quique Setien.

Ugovor je potpisan do ljeta 2022., a Setien je zadnji posao imao u Betisu gdje je radio do prošlog ljeta kada je samovoljno napustio klupu na Benito Villamarinu. Na klupi Barce je naslijedio Ernesta Valverdea, a znakovit je podatak da se spekuliralo o njegovom dolasku prije točno godinu dana.

CARDIFF, WALES - AUGUST 04:  Quique Setien, Manager of Real Betis looks on during the Pre-Season Friendly match between Cardiff City and Real Betis at Cardiff City Stadium on August 4, 2018 in Cardiff, Wales. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Dan Mullan Getty Images

Službeno predstavljanje Setiena zakazano je za utorak u 14.30 sati, a tada će se javnosti obratiti i predsjednik Jordi Bertomeu, uz sportskog direktora Erica Abidala.

Podsjetimo, sastanak uprave kluba trajao je četiri sata, a na njemu je očito postalo da Ernesto Valverde neće voditi sljedeću utakmicu Barcelone. Tražile su se opcije koje ga odmah mogu zamijeniti, a to nisu htjeli postati Max Allegri i Xavi koji su odbili ponude čelništva kluba. U konkurenciji je bio i bivši trener Tottenhama Mauricio Pochettino.

Linker
20. travanj 2024 04:54