Denis Doyle/Getty Images
GOLČINA ZA PAMĆENJE

MODRIĆEVO REMEK-DJELO I PRVIJENAC SEZONE NIJE MOGAO DOĆI U BOLJEM TRENUTKU Slavni Zidane komentirao potez hrvatskog maestra: 'Ne usudi se uvijek...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. listopad 2019. 23:15

Gol Luke Modrića u 61. minuti okršaja 8. kola španjolskog nogometnog prvenstva između Real Madrida i Granade na Santiago Benrabeuu bio je bez sumnje najljepši trenutak u ovom derbiju dviju najboljeplasiranih momčadi La Lige.

Modrić je u igru ušao u 34. minuti umjesto Tonija Kroosa, a njegov dalekometni udarac nije mu mogao bolje sjesti. S više od dvadeset metara pogodio je same rašlje Granadinog gola, u tom trenutku za vodstvo 3:0. Real je zamalo ispustio vodstvo, Granada se vratila na 3:2, ali je James u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 4:2. Real se tako vratio na pobjednički kolosijek nakon blijedog 2:2 domaćeg remija protiv Club Bruggea u Ligi prvaka.

"Drago mi je zbog Luke jer ima dobar udarac. Prije tri ili četiri godine zabio je sličan gol Granadi. On to ima u sebi. Ne usudi se uvijek, ali ima taj udarac i mora pucati", rekao je Zidane.

Screenshot

Nahvalio je Zidane i Valverdea koji se vratio u početnu postavu Reala. Asistirao je za prvijenac Hazarda u La Ligi i odigrao je važnu ulogu kod Modrićevog gola.

"On je igrač koji je uvijek pokazivao da je jako dobar i sretni smo zbog njega. On stalno napreduje, a drugi gol (Hazardov) je njegov. Kod trećeg je odigrao važnu ulogu. Uvijek želi i traži loptu", dodao je Zidane.

Osvrnuo se Zidane i na pogrešku vratara Areole iz 68. minute. Umjesto da ispuca loptu Francuz je oklijevao, na kraju opalio po nozi Carlosa Fernandeza i skrivio kazneni udarac koji je kasnije Machis realizirao. Bio je to trenutak koji je Granadi dao krila.

Soccer Football - La Liga Santander - Real Madrid v Granada - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - October 5, 2019  Real Madrid coach Zinedine Zidane during the match       REUTERS/Javier Barbancho - RC1120974CB0
REUTERS/Javier Barbancho

"Nemam potreba razgovarati s Areolom, i sam zna da je napravio malu pogrešku. Iako je, po meni, kad se gleda cijela utakmica, dobro branio. Od svoje momčadi želim više, da igraju od prve do 90. minute, no gledam na ovaj susret vrlo pozitivno", objasnio je Realov trener.

Modriću je ovaj gol inače bio prvi ovosezonski u trećoj utakmici u La Ligi. Nakon problema s ozljedom kapetan se vraća u pravu formu, sjajan znak uoči reprezentativnog okupljanja i utakmica protiv Mađarske i Walesa...

Linker
20. travanj 2024 09:59