Angel Martinez/Getty Images
VEĆ JE NAJAVIO ODLAZAK

NA POMOLU NESLAVNI ZAVRŠETAK JEDNOG OD NAJVEĆIH NOGOMETNIH TRANSFERA 'Znam što je uzrok svih problema - on je jednostavno došao u krivi klub!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. veljača 2020. 14:12

Joao Felix sve je češće predmet burnih polemika u Madridu. 20-godišnji Portugalac je prošlog ljeta napustio Benficu i stigao u Atletico Madrid u bombastičnom transferu od 130 milijuna eura, ali niti je momčad Diega Simeonea proigrala, niti je 'čudo od djeteta' ispunilo očekivanja.

U 24 utakmice skupio je samo četiri gola i dvije asistencije, a nakon poraza od Reala u gradskom derbiju ove subote (1:0), Felix je ponovno tema broj 1.

Legendarni Rafael Van Der Vaart smatra da zna koji je uzrok problema.

"Joao Felix je sjajan igrač, ali je u pogrešnom klubu. Kada ga je doveo, mislio sam da će Diego Simeone pokušati unaprijediti igru,pogotovo u napadačkom dijelu, ali to se uopće nije dogodilo. Meni je jasno da je pobjeđivanje imperativ svakom treneru, ali kad imate tako kvalitetnog napadača, morate mu podrediti igru, prilagoditi je njegovom posebnom stilu. Atletico igra vrlo kompaktno, stavlja veliki naglasak na defenzivu, i zato smatram da je Felix došao u krivi klub i igra pod pogrešnim trenerom", zaključio je 26-godišnji Nizozemac.

Nešto slično kao da je shvatio i sam Felix, kada je prije nekoliko tjedana bez ustezanja priznao novinarima:

"Tek sad vidim koliko sam bio sretan u Benfici. Planiram se vratiti jednog dana i ostaviti svoj trag".

Linker
20. travanj 2024 01:39