(FILES) In this file photo taken on November 16, 2018 Denmark's striker Martin Braithwaite celebrates after scoring their second goal during the UEFA Nations League Group B football match between Wales and Denmark at Cardiff City Stadium in Cardiff on November 16, 2018. - FC Barcelona have recruited Denmark's striker Martin Braithwaite, who played for Leganes, the Catalan club announced on February 20, 2020. (Photo by Geoff CADDICK / AFP)
Geoff CADDICK / AFP / GEOFF CADDICK AFP

Martin Braithwaite

UPOZORAVAJU NA NEREGULARNOST

NAJBOLJI IGRAČ OTET IM JE DOK SU BILI VEZANIH RUKU, ODLUČILI PREKINUTI ŠUTNJU: 'Nanesena je šteta našem klubu, izravne koristi ima samo jedna strana'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 27.02.2020. u 16:53

 • Španjolski nogometni savez rekao im je - ne može! Ne može Leganes dovesti novog napadača izvan granica prijelaznog roka, nakon što mu je Barcelona posredstvom posebnog dopuštenja na temelju razne medicinske dokumentacije "otela" Danca Martina Braithwaitea. Potpisali su ga s Camp Noua prije nekoliko dana na četiri i pol godine, dali mu odštetnu klauzulu na 300 milijuna eura i ostavili klub - na cjedilu.

  Nema u Barcinim redovima ozlijeđenih Messija i Dembelea, a mlađahni Ansu Fati službeno je registriran za B-momčad. Dovođenje danskog reprezentativca opravdano je, ali iz Leganesa se žale da se sada ne mogu natjecati u Primeri pod istim uvjetima, s obzirom na to da im nije dopušteno dovesti zamjenu za Braithwaitea.

  - Suočavamo se s nepoštenim propisima koji ugrožavaju integritet natjecanja i pravo svih klubova da se natječu pod jednakim uvjetima. Ova odluka Saveza je nanijela ozbiljnu štetu našem klubu - stoji u priopćenju iz Leganesa. Na njega se naslonio i direktor kluba Martin Ortega koji je nedvosmisleno rekao da od ovoga koristi ima samo Barcelona.

   

  Iz drugih medija