EPA/MANUEL BRUQUE / EPA
ISPOVIJEST HRVATA

NALJUTIO GA NEPRAVEDNI CRVENI KARTON, ALI NEKE STVARI PRIJE SVEGA 'O glupostima se piše, a o golovima ne, ali ne opterećujem se, što ću'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. svibanj 2017. 00:14

Svi u klubu su zaprepašteni tom kaznom. Samo sam od suca tražio objašnjenje za crveni karton – rekao je Marko Livaja za Slobodnu dalmaciju (23) nakon što je dobio čak pet utakmica kazne zbog isključenja i guranja suca na utakmici njegova Las Palmasa i Alavesa Hrvatski je napadač u igru ušao u 83. minuti pri rezultatu koji se više nije mijenjao (1:1), a samo tri minute kasnije isključen je zbog preoštrog prekršaja. Kako kaže, kod suca je pritom zatražio objašnjenje, ali ga nije dobio.

- Uklizao sam jednom nogom i nije bilo s leđa. Nisam očekivao crveni karton, samo sam tražio objašnjenje od suca. Nisam mu ništa ružno rekao. Poslije sam ga tražio, ali nije htio pričati sa mnom – pojasnio je Livaja koji tvrdi kako je kazna prestroga.


Livaja RED CARD HD

A guranje?

- Uopće nije bilo guranja. Na snimci se to jasno vidi. Samo sam tražio objašnjenje jer je prije toga bio faul na meni. Ponudio je Livaja svoj razlog zbog kojeg se to dogodilo, a tiče se odnosa sudaca prema njegovu klubu.

- Mi smo mali klub pa sam i očekivao takvu kaznu. Nije realno da ja i Boateng imamo zajedno 25 žutih kartona, a napadači smo. Mi kao momčad uopće ne radimo puno prekršaja. U svakom kolu suci imaju katastrofalne odluke i oduzimaju nam bodove. Alaves nam je dao gol iz ofsajda, od Leganesa smo izgubili 3:0 ali suđen im je nepostojeći penal... Suci su ovdje loši, ali zaštićeni i mogu raditi što ih je volja.

Hoćete li se žaliti na ovu kaznu?

- Klub se već žalio. Ako je uvaže, možda budem mogao odigrati posljednje kolo – govori nam Livaja koji nam se odazvao jučer u poslijepodnevnim satima nakon treninga.

Nije ovo prvi put da se dvadesettrogodišnji Splićanin našao u fokusu pozornosti zbog nečeg drugog osim golova i asistencija. Ne može pobjeći od „etikete“ nestašnog dečka, vrlo emotivnog, temperamentnog i nepredvidljivog. Kako bi Englezi rekli, nosi srce na rukavu.

- Svi pišu da radim neke probleme, a ovdje sam imao samo jedan kad sam se naljutio što nisam ušao u igru protiv Villarreala. Prethodno sam zabio Osasuni i onda zbog žutih kartona morao preskočiti Espanyol. Neki me jedva čekaju pokazati u negativnom svjetlu. Samo se piše o glupostima, a ne o mojim golovima i asistencijama. Ali ne opterećujem se time, što ću.

OVDJE PROČITAJTE ČITAVI INTERVJU

Linker
19. travanj 2024 19:06