REUTERS/Sergio Perez
U SUBOTU NOVI TEŽAK IZAZOV

NAPETOST U REALU SVE JE VEĆA! ŠPANJOLCI OTKRIVAJU Dvojica igrača u Madridu ispraćena zvižducima, a misteriozne Zidaneove odluke nikome nisu bile jasne

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2019. 12:52

Navijači Real Madrida nisu dočekali prvu ovosezonsku pobjedu u Ligi prvaka niti nakon druge utakmice. Nakon 3:0 poraza u Parizu od PSG-a na Santiago Bernabeu stigao je Club Brugge i očekivala se pobjeda 'Kraljevskog kluba', ali završilo je 2:2.

I na kraju su se realovci spašavali poraza i vraćali se nakon zaostatka 0:2. Mnogima su nejasne odluke koje je u ovoj utakmici povukao Realov trener Zinedine Zidane. U kadru momčadi za ovu utakmicu uopće nije bilo Garetha Balea, dok je vratar Thibaut Courtois iz igre izašao na poluvremenu. Navodno je imao problema sa želucem, ali Zidane nije razriješio misterij kako to je bio spreman započeti susret, ali ne i odigrati svih 90 minuta i zašto se uopće našao u udarnoj postavi.

"Courtois nije dobro, imao je problema...nije mogao nastaviti u drugom poluvremenu", rekao je šturo Zidane o vrataru koji je pri izlasku s terena na poluvremenu počašćen zvižducima s tribina.

Španjolski As tvrdi da je Courtois imao želučani virus i da je povraćao na poluvremenu. Navodno ga je otac morao voziti kući jer on sam nije bio u stanju sjesti za volan. Ali Zidane je bio svjestan njegovih problema i opet ga je stavio u igru. A što se tiče Balea i jamesa Rodrigueza koji uopće nisu bili u kadru, Zidane je za njih rekao su dobili lakše udarce, iako su obojica uredno odradili sve treninge uoči susreta.

U izostanku Balea na desnom krilu je zaigrao Lucas Vazquez, a on se uz Courtoisa također našao na udaru nezadovoljnih navijača.

Ovo je prvi put u povijesti da Real nije uspio pobijediti u nijednoj od prve dvije utakmice u skupini Lige prvaka.

"Ponovno napetost u Realu', naslov je koji je dan nakon susreta donijela Marca, dok je na naslovnici Asa stajao jednostavan naslov: 'Alarm'.

Kako bilo, nemir se vratio u redove Reala nakon dva super teška gostovanja u La Ligi (pobjeda protiv Seville 1:0 i remi protiv Atletica 0:0) i domaće pobjede protiv Osasune (2:0), a pred njima je domaći sraz protiv Granade. Inače, Granada je drugoplasirana momčad španjolskog prvenstva i u slučaju pobjede na Santiago Bernabez bi, makar privremeno, izbila na vrh ljestvice.

Linker
19. travanj 2024 16:00