Alex Grimm/Getty Images
BILI SU TO TEŠKI TRENUCI

NAPOKON JE DOČEKAO TAJ DAN - VRAĆA SE MATEO KOVAČIĆ 'Dok sam bio ozlijeđen, trener Zidane je puno razgovarao sa mnom...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. studeni 2017. 16:05

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić vraća se nakon dva i pol mjeseca u momčad Real Madrida. Iako Zinedine Zidane u petak nije rekao s kojim će igračima početi današnji prvenstveni susret s Malagom na Bernabeuu u kojem traži tri boda kako bi se primaknuo vodećoj Barceloni, očekuje se da će Kova dobiti minutažu.

- Kada nisam igrao trener Zinedine Zidane je puno razgovarao sa mnom, jer su to teški trenuci za svakog igrača - rekao je 23-godišnji vezni igrač, koji se oporavio od ozljede noge. Ozlijedio se 13. rujna u susretu Lige prvaka protiv ciparskog APOEL-a.

- Moram priznati da sam uvijek imao dobar odnos s publikom na Bernabeuu. Navijači su uvijek bili dobri prema meni - izjavio je Kovačić, koji nosi dres Real Madrida od ljeta 2015. godine. Osvrnuo se i na aktualnu situaciju u momčadi, koja je popustila u odnosu na prošlu sezonu.

- Mi igrači smo uvijek ujedinjeni. U momčadi nema nikakvih problema. Oni najiskusniji brinu o nama mlađima. Od njih svaki dan puno naučimo. Doista nema nikakvih problema - rekao je. Od dolaska u klub najviše vremena provodi s Lukom Modrićem.

- Bilo mi je važno imati sunarodnjaka blizu sebe, jer kada sam došao u Madrid nisam govorio španjolski jezik. Uz Luku je sve bilo jednostavnije. Govorimo istim jezikom i čitav dan provodimo zajedno. To nas je pretvorilo u velike prijatelje - napomenuo je Kovačić.


Kovačić AMAZING SKILL on Busqets

Sezona izazova

Od dolaska u Kraljevski klub ne prestaje isticati kako je nevjerojatno igrati ondje. To je ponovio i sada.

- Nevjerojatno je igrati ovdje. Stadion je fantastičan, ovo je najveći klub na svijetu. Čast mi je biti ovdje svaki dan.

Od početka sezone je skupio 217 minuta u pet utakmica.

- Ove sezone je puno izazova, no za mene je najvažnije da budem zdrav i da me zaobiđu ozljede. Najbitnije mi je da budem spreman na svakom treningu i svakoj utakmici, a kasnije ćemo već vidjeti što će biti - zaključio je Kovačić.

Inače, Sergio Ramos je u petak trenirao sa zaštitnom maskom preko lica nakon što mu je prošli vikend u derbiju s Atleticom slomljen nos.

Linker
26. travanj 2024 10:46