REUTERS/Sergio Perez / REUTERS
DETALJI IZ AUTOBIOGRAFIJE

NEPOZNATI DETALJI ŽIVOTA VELIKE ZVIJEZDE Nije sve idealno kako izgleda: 'S ocem sam se rastao 2013. godine, bio je ljutit...'

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 03. ožujak 2017. 18:35

Njemački 28-godišnji reprezentativac Mesut Ozil u svojoj se autobiografiji osvrnuo na vrijeme provedeno u Real Madridu, preciznije - na detalje oko pregovora s predsjednikom 'Kraljeva' Florentinom Perezom 2013. godine.

Ofenzivac je otkrio da je pregovore vodio njegov otac koji mu je tada bio i agent, ali stvari nisu tekle glatko, a sve je završeno na zapravo ružan način:

- Moj otac se nije znao nositi s pritiskom pregovora. Ali sasvim je normalno da strane imaju različite poglede na početku pregovora. On nije mnogo pregovarao sa šefovima velikih klubova te mu je stoga nedostajalo mira da se na odgovarajući način nosi s provocirajućim ponudama Reala - prisjetio se Ozil, inače pristigao u španjolsku momčad 2010. godine nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici (brončana medalja s 'Elfom').


- Otac je zalupio vrata sobe za sastanke Florentina Pereza i tako je riskirao da sjedim na tribinama. Morao sam učiniti nešto za svoju karijeru. Nazvao sam Arsenea Wengera i obećao mu da ću kada mi se otvori prva prilika da potražim novi klub, prvo kontaktirati njega. Tako je i bilo - otkrio je Ozil kojeg je Arsenal kupio za 46 milijuna eura, a Nijemac se vrlo brzo prometnuo u jednog od glavnih igrača londonske momčadi.


Mesut Özil - The Magic - Real Madrid 2012-2013... by congtanhsharemusic

Briljantne igre je zaokružio brojnim pogocima i još više - asistencijama - i tako postao nezamjenjiv faktor u svim planovima Arsenea Wengera. Uz to, Ozil plijeni pozornost stilom igre: atraktivni potezi i 'elegantne' kretnje su njegov zaštitni znak, no nije sve idealno... Nažalost po Ozila, nogometni put se odrazio na odnos s ocem, a nezadovoljstvo je kulminiralo odlaskom iz Španjolske.

- S ocem sam se rastao u listopadu 2013. Bio je ljutit i osjećao se oštećeno. Čak je izbrisao moj Twitter profil pošto je imao administratorske ovlasti, te sam tako izgubio milijune pratitelja! To je tužno poglavlje u vrlo dugom i poštovanom odnosu oca i sina koji je podloga za sve što sam učinio kao nogometaš - zaključio je Mesut Ozil...

Football Soccer Britain - Arsenal v Burnley - Premier League - Emirates Stadium - 22/1/17 Arsenal's Mesut Ozil in action with Burnley's Michael Keane  Action Images via Reuters / John Sibley Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or
Reuters / John Sibley Livepic

Linker
23. travanj 2024 01:20