REUTERS
TO JE STAV JEDNOG OD NAJVEĆIH

NJEGOVO VRIJEME NIJE PROŠLO! VJEČNA LEGENDA BARCELONE STALA U OBRANU ODBAČENOG VATRENOG 'To što je on godinama radio u ovom klubu je veličanstveno!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. studeni 2019. 12:15

Barcelona se okrenula budućnosti - u veznom redu ove sezone caruje trojac De Jong - Busquets - Melo, a Ivan Rakitić dobiva minornu minutažu nakon pet sjajnih godina u kojima je pisao povijest katalonskog kluba.

Ove je sezone hrvatski reprezentativac ukupno upisao 233 minute u devet nastupa u Primeri i Ligi prvaka, a takva sporedna uloga za igrača s donedavno najvećom minutažom nije dobro prihvaćena kod navijača, ali i kod jednog Barcinog velikana.

U obranu Ivana Rakitića stao je Barcin velikan Andres Iniesta, s kojim je Raketa godinama igrao na Camp Nou. Jedan od najboljih veznjaka svih vremena progovorio je o 'sučaju Rakitić' u intervjuu za Marcu.

BARCELONA, SPAIN - MAY 06: Ivan Rakitic of Barcelona shows appreciation to the fans after the La Liga match between Barcelona and Real Madrid at Camp Nou on May 6, 2018 in Barcelona, Spain.  (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros/Getty Images

"Ja ne brih prodao Rakitića. Osobno ga smatram velikim igračem i po meni, to što je on godinama radio u klubu bilo je veličanstveno. To što ove sezone više nije u naslovnim ulogama ne znači da više nije sjajan igrač", objasnio je Iniesta, koji u 35. godini igra za japanski Vissel Kobe.

U posljednjoj prvenstvenoj utakmici s Valladolidom (5:1), u kojoj je briljirao Leo Messi, Rakitić je odigrao posljednjih pola sata umjesto De Jonga, te je asistirao Messiju za njegov drugi gol.

Mnogi su nešto veću minutažu protumačili kao najavu da bi Raketa ipak mogao početi dobijati veću minutažu.

"Teško je takvog igrača kao što je Rakitić ostaviti na klupi, ali to su slatki problemi. Trener Valverde ima puno dobrih igrača, a u svlačionici vlada zdrava konkrencija", objasnio je Iniesta.

Linker
19. travanj 2024 12:16