REUTERS/Susana Vera
PROSULI NOVE BODOVE

NOVI NEUGODAN UDARAC ZA REAL Madriđani napravili veliki preokret nakon ranog šoka, pa sve prosuli! Luka Modrić nije bio u igri u najvažnijim trenucima

U zaostaloj utakmici 17. kola španjolskog nogometnog prvenstva Villarreal i real iz Madrida su igrali 2-2 (1-2), a oba pogotka za domaću momčad zabio je junak Santi Catzorla.
Piše: Marino PleićObjavljeno: 04. siječanj 2019. 00:28

Villarreal i Real Madrid dva su kluba koja su u novu godinu sigurna ušla željna dokazivanja sebi i javnosti kako igre i rezultati iz prošle godine nisu mjerilo vrijednosti njihove momčadi.

Žuta podmornica kao 18. momčad prvenstva lagano sa svojom posadom tone prema drugoj ligi, dok je Real uoči ovog kola zauzimao tek četvrtu poziciju s osam bodova zaostatka za Barcelonom. Svi preduvjeti jamčili su nam dobru utakmicu, a u početnom sastavu našao se i naš Luka Modrić koji je igrao do 63. minute kada ga je zamijenio Valverde.

Alex Caparros/Getty Images
Getty Images

Domaćini su poveli već u 4. minuti preko Santija Cazorle koji je krasno desnicom naciljao suprotni kut Thibauta Courtoisa na dodavanje Chukwuezea koji je bio konstantna opasnost za obranu Kraljevskog kluba. Španjolski veznjak se ove sezone napokon vratio nogometu nakon gotovo dvogodišnje pauze zbog problema s ozljedama i sjajna je vijest kako je upravo omaleni 34-godišnjak strijelac prvog pogotka u La Ligi u 2019. godini.

Ipak, Real nije previše 'sentimentalan', brzo se pribravši i vrativši utakmicu na početak: Lucas Vazquez je ubacio, a Benzema glavom zabio svoj tek sedmi prvenstveni pogodak, i to u sedmoj minuti. Real je trinaest minuta kasnije došao i do prednosti preko drugog Francuza u svojoj momčadi koji je također zabio glavom. Toni Kroos je ubacio iz prekida, a Raphael Varane je bio najviši u skoku te sjajno poentirao u malu mrežicu.

Izgledalo je kao da će Real doći do punog plijena, ali ponovno se ukazao neuništivi Santi Cazorla koji je glavom kroz noge zabio belgijskom vrataru. Bili su to njegovi prvi pogoci u La Ligi nakon 2012. godine i povratka u domovinu iz Arsenala, a ove sezone već je zabio u Kupu i u Europskoj ligi. Realu nikako ne ide protiv Villarreala početkom kalendarske godine: prošle je sezone poražen na svom terenu 0-1. Inače, Modrić nije odigrao neku 'bajnu' partiju, te će zajedno s ostatkom momčadi morati pronaći način kako sustići Barcelonu...

REUTERS/Heino Kalis
REUTERS

Četvrti Real sada ima 30 bodova, sedam manje od vodeće Barcelone, a četiri manje od drugog Atletica, dok je Villarreal 17. sa 16 bodova, koliko ima i 18. Athletic.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 06:45