Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
BIJEG IZ DE JONGOVE SJENE

NOVI ŽIVOT ZA RAKITIĆA Talijani tvrde da Boban radi na njegovom transferu, a gazda Milana dao je naslutiti da bi se posao mogao realizirati...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. listopad 2019. 12:26

Na dnevnoj bazi dolaze vijesti o mogućoj budućnosti hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Novi se klubovi pojavljuju kao potencijalne sredine koje će ga udomaćiti od zimskog prijelaznog roka, a jedno je sigurno. Sve je manje realno kako će jedan od stožernika Zlatka Dalića na putu prema svjetskom srebru proteklog ljeta ostati u Barceloni.

Nakon dolaska Frenkieja De Jonga, Rakitić je pao u drugi plan. Zato se sada ponovo intenzivirala priča oko izlaznog transfera u kojoj će trebati zadovoljiti obje strane. Prvo, igračevu, čija je nedvosmislena želja ostati u klubu i boriti se za svoje minute, a onda i klupsku. Jer, nije tajna da Barca traži puno novca za igrača čija karijera ide prema poznijim godinama, ali i igrača koji je klubu puno dao zadnjih godina.

Screenshot

Talijanski list Gazzetta dello Sport objavio je informaciju da je sada AC Milan na vrhu klubova koji se bore za Rakitića. Tu je informaciju potkrijepio Vijećem dioničara koje se sastalo kako bi se raspravljalo o budućnosti kluba sa San Sira. Gazda Milana Ivan Gazidis rekao je kako Milan vjerojatno neće biti previše aktivan u nadolazećem prijelaznom roku, ali da bi se moglo dogoditi da se osnaži nekim iskusnim igračima.

- Može se dogoditi da opet probamo s nekim, kao što smo svojedobno to učinili s Higuainom - rekao je Gazidis.

Problem bi mogle biti financije, ali u klubu su izvjestili kako ima prostora za manevriranje na tom planu. Nije isključeno da se nekim igračima ponude nešto manji ugovori od dosadašnjih, ali neće se prodavati niti jedno stožerno ime, osim u slučaju neke ekstra-prihvatljive ponude, piše Gazzetta. Nesumnjivo je i to da će veliki utjecaj u cijelom poslu imati Zvonimir Boban, Milanova klupska legenda i sadašnji prvi operativac kluba.

Pitanje je kako će na to reagirati Milanov gradski rival Inter, kome je Rakitić već dugo na popisu želja. Nedvojbeno, Raketa ništa ne gubi na statusu u Interu, dapače, ovo bi moglo dodatno intenzivirati utrku dva ponajbolja talijanska kluba.

Linker
20. travanj 2024 05:30