Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
OPET OSTALI BEZ POBJEDE

NOVINARI ZASULI TRENERA BARCELONE BUJICOM PITANJA ZBOG RAKITIĆA Valverde zbunjeno odgovarao pod paljbom, Katalonce spašavao kadet!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. rujan 2019. 00:09

Barcelona ima samo četiri boda nakon tri kola. Ansu Fati glavna je njihova pozitivna priča, sa 16 godina i 304 dana najmlađi je strijelac u povijesti kluba u državnom prvenstvu i treći u Ligi. No, kad Valverde ubacuje kadeta da spasi stvar jer u prvom dijelu nisu imali niti jedan šut u okvir gola, jasno je da puno toga ne štima. I nije to samo zbog izostanka Messija i Suareza. Osasuna je zaslužila bod (2:2).

Ivan Rakitić još je jednom svih 90 minuta sjedio na klupi. U vezi su krenuli Busquets, De Jong i Sergi Roberto, kasnije ušli Arthur i Vidal, igrači koji su Rakitiću bili debele rezerve kod istog trenera, ispada da je hrvatski reprezentativac preko noći zaboravio igrati nogomet. Metode katalonskog kluba kojima ili čini mobbing nad Rakitićem ili ga kažnjava što nije otišao jer su tako oni planirali, zasad im nije donio ništa dobroga. Odrekli su se čovjeka koji je bio najstandardniji. Valverde je bio nervozan, kao rijetko kada, novinari su ga bombardirali pitanjima o - Rakitiću. Zašto on ne igra?

- Ne znam, što želite da vam kažem…? - nije imao objašnjenje, vrludao je, nije priznao, naravno - zapovijedila mi Uprava, ali svi koji prate Barce u to su sigurni.

- Dobro je to pitanje, ali pitajte i zašto u prvih 11 nisu bili Arthur ili Vidal - pokušao je "baciti pijesak u oči“.

Novinari su bili ustrajni - je li to ga se prisili na odlazak. Ponajprije u PSG.

- Zar stvarno mislite da bih ja to radio zbog transfera - odgovorio je. A što je drugo mogao reći.

Dakle, Fati je nadskočio Vidala, na ubačaj Pereza i glavom pogodio za 1:1. Dogodilo se baš na isteku 50. minute. Arthur je okrenuo rezultat u korist Barcelone u 63. minuti. Busquets je uzeo loptu Davidu Garciji, a Brazilac izbacio iz ravnoteže dvojicu i sa petnaestak metara pogodio. No, Pique je pogriješio, skrivio kazneni udarac, a Torres postavio konačnih 2:2. Imali su gosti šanse i za pobjedu…

Premda je Valverde reprizirao startnu postavu iz uvjerljive pobjede nad Betisom, bitno drugačije okolnosti utakmice još su jednom potencirale slabosti aktualne postave. Kao i u Bilbau. Gol za 1:0 bio je odličan, i ubačaj Brandona s desne strane, i volej Roberta Torresa iz blizine. Dugo se potom igralo bez prave šanse, Barca je imala posjed lopte ali i puno griješila. Mnogo toga dali su u ruke Frenkieju De Jongu koji ne igra dovoljno dobro. Nekima treba više vremena da se adaptiraju na tako velik klub kao što je Barca, možda je to razlog.

Atletico Madrid i Real igraju u nedjelju. Atletico, jedini stopostotni nakon prve dvije runde, doma s Eibarom od 19 sati, a Kraljevski klub gostuje kod Villarreala u 21 sati. Luka Modrić vraća se nakon jedne utakmice stanke zbog crvenog kartona.

Linker
24. travanj 2024 06:49