Soccer Football - La Liga Santander - FC Barcelona v Real Valladolid - Camp Nou, Barcelona, Spain - October 29, 2019 Barcelona's Lionel Messi celebrates scoring their fourth goal with Ivan Rakitic REUTERS/Albert Gea - RC15100B9180
REUTERS/Albert Gea

JE LI SAD TO NEŠTO JASNIJE?

ODGOVOR NA PITANJE OSTAJE LI RAKITIĆ U BARCI DOLAZI IZ ITALIJE Ovim je potezom velikan s Čizme dao naslutiti rasplet sudbine hrvatskog reprezentativca

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 02.11.2019. u 12:24

 • O povezivanju milanskog Intera i hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića već znamo gotovo sve. Antonio Conte ga želi u svojoj momčadi praktički od dolaska u klub sa San Sira, nije tajna da je nekadašnji strateg Juventusa i londonskog Chelseaja pasionirani ljubitelj vještina jednog od stožernih igrača u sastavu Zlatka Dalića.

  Voljeli bismo biti u prilici reći da je Rakitić (i dalje) stožerni i u svim taktičkim zamislima Ernesta Valverdea, ali to od ovoga ljeta više nije slučaj. Pet godina prošlo je kao tren, a sad se svaki dan čini kao vječnost. Barem do 1. siječnja kada i službeno počinje zimski prijelazni rok. Nažalost, Raketa nije jedini koji ga s nestrpljenjem iščekuje od Vatrenih.

  Ipak, Conte se, ako je suditi po napisima španjolske Marce, okrenuo nekim drugim rješenjima. Jedno od njih je Arturo Vidal. Iskusnik s kojim je već surađivao u svojoj trenerskoj karijeri baš je konkurencija Rakitiću, ali i mlađahnog Frenkieju de Jongu na pozicijama u sredini terena. Međutim, jasno je da bi Rakitićev status u klubu s Camp Noua mogao biti bolji odlaskom Vidala.

  Ni Čileanac nije zadovoljan minutažom, a za Contea ima samo riječi hvale.

  - Proživljavao sam fenomenalne trenutke surađujući s Conteom. Napredovao sam kao igrač zahvaljujući njemu. Conte mi je uvijek vjerovao, a kad je tako, onda je igraču lakše - veli Vidal.

  Začudo, Marca u istom tekstu nije spomenula Rakitića, ali neće proći dugo, a heroj Vatrenih će opet biti heroj neke njihove nove priče.

  Iz drugih medija