Getty images, sn ilustracija
UTAKMICA SVIH UTAKMICA

OVO ĆE BITI JEDAN OD NAJDRAMATIČNIJIH EL CLASICA U POVIJESTI Policija u strahu od nereda, zvijezde Reala i Barce uoči utakmice u istom hotelu

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 17. prosinac 2019. 11:20

Pogodak Karima Benzeme u posljednjim sekundama sučeve nadoknade, kojim je Real Madrid izvukao 1:1 kod Valencije u 17. kolu La Lige, upuhao je kisik u pluća Kraljevskog kluba. Momčad puna optimizma kreće na put u Barcelonu, gdje je sutra očekuje El Clasico.

- Ovo nam je dalo energiju uoči te utakmice - poručio je vratar Thibaut Courtois, koji je prilikom posljednjeg kornera bio pred vratima Valencije.

- Visok sam dva metra, pa protivnici postanu nervozni kada se nađem pred njihovim golom. Lopta je došla Benzemi, te ju je pospremio u mrežu. Stvari nam polaze od ruke - dodao je.

To je stav čitave momčadi, koja više ne izgledao bezopasno kao proteklih mjeseci. Real Madrid je sretan što se derbi nije igrao u listopadu kako je bilo predviđeno. Premda nisu htjeli javno reći laknulo im je kada su organizator prvenstva La Liga i Savez odgodili utakmicu zbog masovnih prosvjeda u Barceloni povodom osuđujućih presuda katalonskim političarima.

BARCELONA, SPAIN - MARCH 22:  Ivan Rakitic of Barcelona takes on Luka Modric and Toni Kroos of Real Madrid CF during the La Liga match between FC Barcelona and Real Madrid CF at Camp Nou on March 22, 2015 in Barcelona, Spain.  (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
Alex Caparros/Getty Images

Drukčija situacija

Naime, sve do ovog tjedna nitko nije vjerovao da će se Real Madrid ravnopravno nositi s prvakom Barcelonom. Kada je momčad trenera Zinedinea Zidanea izgubila u srpnju sa 3:7 od Atletica na pripremama, mnogi su prikrižili borbu za naslov. Kada je 18. rujna Real Madrid bio ponižen sa 0:3 kod PSG-a u Ligi prvaka, utrka s Barcelonom činila se poput nemoguće misije. Poslije poraza od 0:1 kod Mallorce prije dva mjeseca i najveći optimisti posumnjali su u mogućnosti momčadi koja dvije godine čeka na naslov.

No, dan uoči El Clasica dva najveća rivala imaju po 35 bodova. Real Madrid je do toga stigao nanizavši jedanaest utakmica zaredom bez poraza, a kada je u 95. minuti preživio gostovanje kod Valencije počeo je vjerovati u naslov.

- Ja želim osvojiti ovo prvenstvo - napomenuo je Benzema, koji s Lionelom Messijem dijeli mjesto najboljeg strijelca u prvenstvu. Obojica su zabila po 12 golova.

Screenshot: Twitter

lstovremeni polazak

- Na Camp Nouu je uvijek teško igrati. No, to je najvažnija utakmica u sezoni, pa se nadam pobjedi - rekao je francuski golgeter.

Real Madridu su porasle šanse i zato jer su mu se oporavili igrači ozlijeđeni tijekom listopada kada je trebao gostovati na obali Sredozemnog mora. Jedina loša vijest u ‘Bijeloj kući’ su ozljede Edena Hazarda i Marcela. Obojica će gotovo sigurno propustiti derbi.

Oko stadiona Camp Nou očekuje se u srijedu prosvjed zagovornika nezavisnosti Katalonije, a policija strahuje od pokušaja blokiranja stadiona i onemogućavanja odigravanja utakmice. Uprava Barcelone poručila je kako će se susret igrati, a policija kako će sve proteći u redu. Igrači Barcelone su se, međutim, odlučili za boravak u hotelu Sofia blizu stadiona kako bi izbjegli moguće zastoje u prometu. To je upravo hotel u kojem odsjedaju i nogometaši Real Madrida.

Premda nije predviđen njihov susret na hodnicima hotela uoči utakmice, najvjerojatnije će istovremeno svojim autobusima otići na stadion. Policiji će tako biti lakše držati pod kontrolom situaciju na ulicama.

Linker
25. travanj 2024 06:30