REUTERS
LJETNA TRANSFER-SAGA

OVO SU MOŽDA I NAJLUĐI PREGOVORI U POVIJESTI NOGOMETA Rakitića ne žele ni u paketu sa 100 milijuna milijuna, Real ponudio 120 i odbačenu zvijezdu!

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 18:55

Dvije godine prošle su otkako je brazilska superzvijezda, Neymar Jr. iz Barcelone otišao put grada svjetlosti i potpisao za PSG. Brojkom koja se lako pamti prošaran je još uvijek najveći, najskupocjeniji transfer u povijesti nogometa. Između vječne ljubavi i surove, pomalo kapitalističke stvarnosti stalo je 222 milijuna eura.

Međutim, osim već pomalo podcjenjenih francuskih nogometnih trofeja, superbogati Parižani nisu ništa osvojili na kontinentalnom planu. Liga prvaka ostala je samo "sanak pusti", unatoč svima onima koji su od dolaska arapskog kapitala na Park prinčeva stigli zajedno s njime. Uz Neymara, ni Cavani, Mbappe, Verratti i ostatak društva nisu stigli dovoljno daleko u Ligi prvaka, a to je nešto što se Nasseru Al Khelaifiju nimalo ne dopada.

Screenshot: Twitter

Neymar je svojedobno iz Barcelone otišao, između ostalog i iz razloga jer se nije mogao nametnuti u ulozi predvodnika momčadi pored neprikosnovenog Lea Messija. Njegova pariška avantura bila je prošarana ozljedama, što pravim, a što i onim koje je, moramo to reći, odglumio. Nije tajna da je svake godine ozlijeđen baš oko rođendana svoje sestre (11. ožujka), kad se često zna dogoditi da ga nema prilikom odigravanja krucijalnih europskih utakmica PSG-a.

Isto tako, Brazilac se već u niz navrata otvoreno i javno nudio vratiti natrag na Camp Nou. Nije trenirao, pojavio se kasnije i ovoga ljeta na pripremama iako zbog ozljede nije sudjelovao u brazilskom pohodu na Copa Americu. U medijima ovih dana dolazi niz oprećnih informacija. Jedni pišu i pričaju o tome kako mu Barcelona radi mjesto u rosteru i istovremeno oslobađa "salary cap" prodajom skupih igrača. Drugi idu u smjeru madridskog Reala, kojeg simpatizira i igračev otac zbog dobrih odnosa s predsjednikom Florentinom Perezom, a treći pak vele da se iz sve ove gungule neće dogoditi ništa i da će Neymar jednostavno ostati u Parizu gdje ima ugovor do ljeta 2022. godine.

Ono što je možda i najzanimljivije u cijeloj priči je sam proces licitacije za njegove usluge.

Barcelonina ponuda od 60 milijuna eura plus Philippe Coutinho - odbijena je. Prethodno, pokušali su Neymara dovesti uz dogovor koji ne bi uključivao novac već samo četiri igrača u nekoj vrsti NBA-tradea. I to je odbačeno uz naljepnicu koja kazuje da bi u Parizu ipak voljeli vidjeti i dio kapitala od tih 222 milijuna koliko su investirali. Nova ponuda glasi - 100 milijuna plus Coutinho, ali ni to možda neće biti dovoljno. Spominje se da će u cijeli posao biti uključen i Nelson Semedo, kojeg se u Barci ne bi htjeli tek tako riješiti.

BARCELONA, SPAIN - DECEMBER 18:  Luis Suarez (C) of FC Barcelona celebrates with his team mates Lionel Messi (L) and Neymar Jr.after scoring his team's second goal during the La Liga match between FC Barcelona and RCD Espanyol at the Camp Nou stadium on December 18, 2016 in Barcelona, Spain.  (Photo by David Ramos/Getty Images)
David Ramos/Getty Images

Glede budućnosti Ivana Rakitića, po zadnjim saznanjima američkog ESPN-a, njega pak na Parku prinčeva ne žele, što su jasno dali do znanja i Josepu Bertomeuu.

Madridska strana priče uključuje 120 milijuna eura u gotovu novcu plus Jamesa Rodrigueza. I to bi moglo biti modificirano, s obzirom na to da su u PSG-u zagrizli za veznjaka Isca, kojeg po uzoru na Semeda u Barceloni, kraljevski klub ne bi htio prodati. Treća opcija koja bi čak i mogla proći je 120 milijuna plus Keylor Navas, budući da PSG traži alternaciju za Areolu na vratima, a mladi Milanov Gianluigi Donnarumma čini se preskup.

Traju sastanci na trilaterali u koju su uključeni i PSG i Barcelona, ali i Real Madrid. Prijelazni rok polako ulazi u svoju završnu fazu, a zasad se najmanje izglednom čini opcija da Neymar jednostavno ostane u Parizu. Na to nekako baš i ne bismo stavljali novce...

Linker
18. travanj 2024 14:21