David Ramos/Getty Images
POGLED UNAPRIJED

POGLEDAJTE NOVU MOMČAD REALA KOJA BI TREBALA DOMINIRATI EUROPSKIM NOGOMETOM Uprava Kraljeva slaže mozaik: Svjesni su da su Modrić i društvo na zalasku

Piše: HinaObjavljeno: 02. travanj 2020. 16:54

U posljednjih deset godina Real Madrid je osvojio čak 18 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka, dva španjolska prvenstva i dva Kupa kralja.

Premda se čini kako će to biti teško nadmašiti u idućem desetljeću, brojni nogometni stručnjaci smatraju kako je budućnost "Kraljevskog kluba" još svjetlija. Na Santiago Bernabeu polagano slažu momčad budućnosti koja bi trebala dominirati europskim i svjetskim nogometom.

U klubu su svjesni kako se igračka karijera Luke Modrića, Sergia Ramosa, Karima Benzeme i Marcela polako približava kraju, pa ciljano i planirano dovode mlade talente.

Posljednji igrač koji je na radaru španjolskog velikana je 16-godišnji napadač Lyona Rayan Cherki.

Mladi Francuz, kojeg uspoređuju s Karimom Benzemom, nakon što je ove sezone izašao na scenu, zaokupio je pažnju Zinedinea Zidanea koji ga već ovoga ljeta želi dovesti u Madrid. Realu posao olakšava činjenica što je mladić već izjavio kako mu je san igrati za Real Madrid.

Cherki je produkt Lyonove nogometne škole i smatraju ga jednim od najvećih francuskih talenata.

Prije dva mjeseca "Kraljevski klub" je angažirao i 17-godišnjeg brazilskog veznjaka Reiniera Jesusa. Mladi brazilski fenomen je s Flamengom osvojio nacionalno prvenstvo i Copa Libertadores te došao do finala klupskog SP-a, a u Madrid je preselio za 30 milijuna eura.

Reiniera su u svojim redovima željeli i Manchester City, Paris Saint Germain i Barcelona. Parižani su mu nudili i veću plaću, no mladić je želio u Madrid, dok je Barcelona prošle godine odbila platiti 35 milijuna eura koliko je za njega tražio Flamengo.

Real Madrid's Brazilian forward Vinicius Junior celebrates a goal during the Spanish League football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 1, 2020. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)
OSCAR DEL POZO / AFP

Reinier bi uz sunarodnjake Viniciusa (19) i Rodryga (18) trebao biti jedan od ključnih igrača novog Reala, uostalom to potvrđuje i brojka od 120 milijuna eura koliko je španjolski velikan potrošio na njihovo dovođenje.

Vinicius je stigao u Real u srpnju 2018. iz Flamenga za 45 milijuna eura, dok je Rodrygo došao iz Santosa u lipnju prošle godine za također, 45 milijuna eura.

Norvežanin Martin Odegaard bio je prvi igrač koji je stigao u Real u projektu stvaranja nove momčadi.

Odegaard je u Realu od 2015. godine, kada je stigao iz Stromsgodseta kao 17-godišnjak za četiri milijuna eura. Norvežanin je većinu dosadašnje karijere proveo na posudbama, a trenutačno je u Real Sociedadu, no sve se glasnije spominje kako će ga Real vratiti.

Real Sociedad's Norwegian midfielder Martin Odegaard (L) vies with Real Madrid's German midfielder Toni Kroos during the Spanish Copa del Rey (King's Cup) quarter-final football match Real Madrid CF against Real Sociedad at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 06, 2020. (Photo by JAVIER SORIANO / AFP)
JAVIER SORIANO / AFP

Uz brazilski trio i Odegaarda u momčadi budućnosti su i ukrajinski vratar Andrij Lunin, marokanski branič Achraf Hakimi, japanski veznjak Takefusa Kubo, urugvajski veznjak Federico Valverde, brazilski branič Eder Militrao...

Hakimi je trenutačno na posudbi u Borussiji Dortmund, no na kraju ove sezone se vraća u Madrid. Kubo je, pak četiri godine proveo u mladoj momčadi Barcelone, ali se vratio u Japan gdje ga je 'ukrao' Real.

DORTMUND, GERMANY - JANUARY 26: Achraf Hakimi and Marco Reus of Dortmund celebrate after the 1-0 lead during the Bundesliga match between Borussia Dortmund and Hannover 96 at the Signal Iduna Park on January 26, 2019 in Dortmund, Germany. (Photo by Jörg Schüler/Getty Images)
Jörg Schüler/Getty Images

Stručnjaci smatraju kaji je japanski veznjak jedan od Realovih najperspektivnijih tinejdžera i ne vjeruju kako ga Barca nije prepoznala.

Japanski internacionalac već je odradio sedam nastupa za svoju zemlju i trenutno je na posudbi na Mallorci.

Linker
19. travanj 2024 04:28