Alex Livesey Getty Images
PRONAĐEN JE NAPADAČ

PRIJETIO JE VATRENIMA U RUSIJI, A SADA POJAČAVA BARCELONU: Dogovoren je novi transfer na Camp Nou, cijela priča tek treba dobiti zanimljiv nastavak

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. veljača 2020. 19:03

Izgleda da je dugotrajna potraga Barcelone za napadačem koji će pokriti rupu nastalu ozljedama Dembelea i Suareza do kraja sezone konačno gotova. Kako pišu svi relevantni španjolski mediji, s Camp Noua će put Leganesa danas odletjeti 18 milijuna eura otkupne klauzule za Martina Braithwaitea, danskog reprezentativca.

Iz Leganesa su u utorak navečer, kad je postalo jasno da je Braithwaite ostao jedina opcija Barcelone, jasno poručili da ga neće pustiti nigdje osim ako iz Barce ne uplate spomenutu cifru, budući da ga smatraju ključnim za razvoj njihova projekta. Pošto je 18 milijuna zapravo kap u moru astronomskih odšteta koje klubovi u rangu Barcelone plaćaju za svoja pojačanja, dati toliko za nužno potrebnog čovjeka je, kako god se pogleda, dobra investicija.

Podsjetimo, Barcelona je ishodovala posebno dopuštenje La Lige da zbog ozljeda svojih napadača dovede jednog mimo prijelaznog roka. Taj netko morao je biti ili igrač iz španjolske Primere, ili igrač bez kluba, a izbor je nakon mnogih imena među kojima je kolalo i ono hrvatskog nogometaša Ante Budimira pao na Danca.

Zanimljiv bi mogao biti nastavak ove priče, jer iz Leganesa su već najavili da će i oni poslati zamolbu La Ligi da se i njima odobri poseban transfer kako bi mogli popuniti rupu odlaskom Braithwaitea u Barcelonu.

Braithwaite je danski reprezentativac, a igrao je i u susretu osmine finala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Hrvatske. Odigrao je 106. minuta, a onda je nakon prvog produžetka bio zamijenjen.

Linker
26. travanj 2024 21:55