Action Images / John Sibley
PIŠU ŠPANJOLCI

PROCURILO NOVO IME KOJE JE ODBILO KLUPU REAL MADRIDA! Legenda bogate karijere rekla je Perezu - 'NE'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. listopad 2018. 00:03

Uoči El Clasica se činilo kako čelništvo Real Madrida ima dobro razrađen plan. Trenerska pozicija Julena Lopeteguija opasno se tresla nakon niza loših izdanja njegove momčadi, a potencijalni poraz u susretu s najvećim rivalima trebao je samo potvrditi odluku koja se nazirala već neko vrijeme. Poraz je u konačnici stigao i to vrlo bolan s obzirom na to da je Barcelona pomela Madriđane s visokih 5:1.

Antonio Conte u tim je trenucima prema pisanjima španjolskih medija već bio na milimetar do preuzimanja vruće klupe, no isti su ubrzo iskopali informacije po kojima su se pregovori između 'kraljevskog kluba' i slavnog Talijana zakomplicirali.

Uslijedio je sastanak koji je trebao odrediti u kojem će smjeru i pod kime velikan iz Madrida krenuti u nove izazove, a odluka je pala na trenera B ekipe Santiaga Solarija. Argentinac je tako postao privremeno rješenje kojim su u Realu uspjeli kupiti nešto dodatnog vremena.

Michael Laudrup, head coach of Qatar's Lekhwiya, reacts during their AFC Champions League soccer match against Iran's Persepolis at Abdullah bin Khalifa Stadium in Doha April 22, 2015.  REUTERS/Fadi Al-Assaad - GF10000069044
REUTERS/Fadi Al-Assaad

Sada pak španjolski AS otkriva da je nakon propalih pregovora s Conteom, Florentino Perez pogledao prema Michaelu Laudrupu, 54-godišnjem Dancu koji je tijekom igračke karijere nastupao za oba najveća kluba Primere. Laudrup je danas u trenerskim vodama, trenutno je bez kluba, a posljednju epizodu imao je u katarskom Al Rayyanu s kojim je raskinuo suradnju sredinom ove godine.

Prema izvorima na koje se poziva ugledni španjolski medij, danska legenda je učinila ono što je u stanju rijetko koji trener današnjice - Laudrup je odbio klupu Real Madrida! Razlog? Čini se teška pozicija u kojoj se klub nalazi.

"Laudrup trenutno ne traži priliku za preuzimanje klupe Reala, već neku idealniju situaciju za takav posao. Imajući na umu kako stvari idu u Madridu, sada nije pravi trenutak", izjavio Byram Tutumlu, Laudrupov agent.

Drugi izvor blizak Dancu je čak izjavio kako je ovaj situaciju u klubu, za koji nastupa i hrvatski reprezentativac Luka Modrić, opisao kao 'katastrofalnu'.

Tutumlu navodi da bi njegovom klijentu bilo drago preuzeti Real, ali kada se bude radilo o stabilnom projektu s jasnom I dugoročnom vizijom.

Linker
25. travanj 2024 10:12