REUTERS/Dylan Martinez
PONOSAN ŠTO GA VELIKI KLUBOVI TRAŽE

RAKETA UOČI NOVOG EL CLASICA: 'PRED NAMA SU POSEBNI I VRLO TEŠKI DANI' Hrvatski dokapetan otkrio i zašto još uvijek nije potpisao novi ugovor s Barcom

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. veljača 2019. 15:16

Rijetko se dogodi da Real Madrid i Barcelona igraju dvije vezane utakmice. U Kupu kralja u srijedu od 21 sat na Bernabeuu odlučivat će o finalistu, a 2. ožujka na istoj lokaciji čeka ih prvenstveni sraz. Tko dobije prvi ogled bit će sretniji, jer Real više nije pravi rival Barci za titulu prvaka. Rezultat 1:1 s Camp Noua ostavlja otvorenim podjednake šanse, Katalonci su u Madridu izborili mnoge velike pobjede proteklih godina.

- Pred nama su posebni i vrlo teški dani, prvi zadatak nam je stići do finala Kupa. Želimo dati i više od 100 posto da budemo uspješni - u svojem stilu kazao je Ivan Rakitić, koji je na Sanchez Pizjuanu u subotu odigrao vrlo dobro, iako se nakon još jednog velemajstorskog hat-tricka Lea Messija o drugim igračima nije govorilo.

- On je važan danas, bio je važan prije, a bit će i ubuduće. Najvažniji je igrač za stvaranje razlike, kad dobije vrlo malo prostora mijenja cijelu utakmicu. Jako smo zadovoljni njegovim golovima, ali i što je Suarez zabio nakon više od mjesec dana - dodao je hrvatski reprezentativac.

Kako ga mediji neumorno sele iz Barcelone na razne adrese, Rakitić svako jutro otvori novine da vidi kamo ide danas.

- Malo se nasmijem kad pijem jutarnju kavu. Ponosan sam što me veliki klubovi traže, ako je to točno, ali imam ugovor s Barcelonom do ljeta 2021. godine i vidim se samo u Barceloni. Želim ostati ovdje - još jednom je bio jasan Rakitić.

Nema se što buniti, lijepo je dan početi sa smiješkom na licu, čak i ako čitaš konstrukcije o sebi. Pogotovo je fino kad govore da su svi ludi za tobom… Priča je jednostavna, Rakitićev cilj je samo Barcelona, ali traži veću plaću od aktualnih 4,5 milijuna eura godišnje. Katalonci mu je, načelno, kane dati, no zbog golemih primanja drugih igrača na limitu su koji dopušta financijski fair-play. Kako mu ugovor istječe 2021. predsjednik Bartomeu bi najradije da ga obnove 2020. godine.

REUTERS/Albert Gea
REUTERS
Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu

U Realu se, pak, žale što su prvenstveni sraz igrali u nedjelju navečer, 28 sati nakon Barcelone. Iz toga su napravili cijelu sagu, na što im je Gerard Pique odgovorio:

- Real je imao dan odmora više od nas ujesen, pa smo ih pobijedili 5:1.

Zabio i Morata

Atletico je u nedjelju svladao Villarreal 2:0 i ostao na sedam bodova zaostatka iza Barcelone nakon 25 kola. Zabili su Morata u 31. minuti i Saul u 88. minuti. Morata je to krasno napravio, na loptu Filipea Luisa s lijeve strane pucao je ljevicom iz voleja, s desetak metara. Drugi je pao iz kontre, nakon dugog pasa Diega Coste, Saul je lobao golmana. Nikola Kalinić ovog puta nije bio ni na klupi.

screenshot

Villarreal je prijetio i pobjeda domaćina na Wandi Metropolitanu nije bila sigurna sve do drugog gola. Iako je Atletico imao više prilika, a najbolju za goste nije zabio Mario Gaspar.

Navijači su trenera Diega Simeonea pozdravili zbog geste koju je napravio u srijedu kad se u utakmici s Juvetusom uhvatio za međunožje.

- Tim je odgovorio na tu gestu - prokomentirao je Simone, kojem je vrlo bitno poslati poruku “Atletico ima muda”. Trebat će mu.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 10:01