Getty Images
TO BI BILO IDEALNO

RAKITIĆ ĆE KONAČNO DOĆI DO ZASLUŽENOG MJESTA U BARCELONI! Jedan konkurent Vatrenog u veznom redu sigurno odlazi, drugog uprava želi prodati

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2019. 16:20

Čini se da iz redova bliskih nogometnom klubu sa stadiona Camp Nou dolaze dobre vijesti za status hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Kolektiv se naime, rješava usluga dvojice njegovih konkurenata u veznom redu.

Tako će Carles Alena, mladić koji nije zadovoljan svojom minutažom u rotaciji Ernesta Valverdea već ove zime otići u Betis. Klubovi su u završnoj fazi dogovora oko transfera koji će biti privremen, samo do kraja sezone budući da će se raditi o posudbi na kojoj će Alena skupljati minute.

Alena je još ljetos bio tražena marka na tržištu igrača. Želio ga je Getafe, poneki engleski i njemački klubovi, ali mladić ne želi trajno promijeniti sredinu pošto se nada da će na ljeto trener Valverde napustiti Barcelonu.

S druge strane, kako piše talijanski list Gazzetta dello Sport, milanski Inter već je ponudio 12 milijuna eura za Artura Vidala. Čileanac bi rado otišao, ali Barca traži 20 milijuna. Uprava kluba pristala bi i na neke kompromise, na koji milijun manje, ali trener Valverde vidi Vidala u svojim planovima i za proljetni dio sezone.

Iz kuta Ivana Rakitića, sigurno je da bi bez Vidala i Alene imao više prostora u rotaciji u kojoj su Busquets i De Jong prve violine. Našlo bi se više mjesta, a samim time i prijeko potrebnih minuta za važnu uzdanicu reprezentacije na Euru.

Linker
19. travanj 2024 15:58