ALBERT GEA REUTERS
SVOJE JE REKAO I TRENER

'RAKITIĆ SE VRATIO' Ugledni dnevnik objasnio pozadinu velikog povratka Vatrenog: On ga je istisnuo iz momčadi, ali sada je jasno da sjajno surađuju

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. prosinac 2019. 12:34

"Ivan Rakitić je opet u prvoj momčadi Barcelone i izgleda da se nema namjeru vraćati na klupu", osvanulo je danas na naslovniici Marce nakon još jednog dobro nastupa preporođenog Vatrenog u velikoj subotnjoj pobjedi protiv Mallorce (5:2).

"Hrvatski veznjak imao je najteži početak sezone u odnosu na protekle godine kada je redovno osvajao naslove kao član prve momčadi, ali Ernesto Valverde mu sada ponovno vjeruje. Hrvatski internacionalac je ove godine igrao 14 utakmica u Primeri i Ligi prvaka, ali samo je četiri puta bio u početnom sastavu. No, ponovno je bio starter u zadnje tri utakmice: protiv Borussije Dortmund, Atletico Madrida i Mallorce. Sada je jasno, bivši igrač Seville povratio je svoje mjesto u momčadi", piše Marca i objašnjava kakva je trenutno situacija u veznom redu katalonskog kluba.

"Rakitić je platio danak zastrašujućoj konkurenciji,s obzirom da su Sergio Busquets i Frenkie De Jong važni igrači za trenera Valverdea. Rakitić, Arthur, Alena, Sergi Roberto i Arturo Vidal bore se jedno preostalo mjesto u veznom redu. Brazilski veznjak, kojega je Valverde dosad najviše koristio platio je danak ozljedama i taktičkim procjenama trenera i Hrvata ponovno stavio u prvi plan. Rakitić je iskoristio priliku, pokazalo da se sjajno nadopunjuje s De Jongom, i opravdano se nada da će uspjeti zadržati poziciju u sljedećem razdoblju", ocjenjuje ugledni španjolski dnevnik.

"Puno toga se događalo zadnjih mjeseci. Bilo je i stvari koje nisam mogao razmjeti, ali sam ih morao prihvatiti. Već sam to zaboravio i prešao preko svega. Nitko ti ništa neće dati besplatno, za sve se treba potruditi. Ja ću dati sve od sebe da nastavim ovako, za mene nema boljeg mjesta od Barcelone", rekao je Rakitić nakon dobre partije protiv Mallorce.

Puno toga o igri Rakitića otkriva i izjava trenera Valverdea nakon utakmice.

"Rezultati su tu, kao i igra cijele momčadi. Rakitić je za nas vrlo važan igrač, donosi nam ravnotežu i pomaže na više načina cijeloj momčadi. Zasad nema nikakvih planova za njega u zimskom prijelaznom roku. Ivan zaista igra sjajno, i veliki je profesionalac", poručio je Valverde.

Linker
19. travanj 2024 13:58