Alex Caparros/Getty Images
NIJE U ŠOLDIMA SVE

REAL JE NUDIO VIŠE, ALI RODITELJI MLADE ZVIJEZDE NISU DVOJILI NI TRENUTKA! Otac mlade zvijezde Barcelone otkrio što je prevagnulo na stranu Katalonaca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. kolovoz 2019. 17:35

Nemali broj parcijalnih problema s ozljedama ima Barcelonin trener Ernesto Valverde. Teško mu je i pronaći ofanzivce koji bi mogli igrati u trenucima kada u momčadi nema Messija, Suareza i Dembelea. Jedan od onih koji je iskoristio priliku bio je 16-godišnji Ansu Fati, momak rodom iz Gvineje Bisau, drugi najmlađi debitant u povijesti kluba s Camp Noua.

U priči koju je za španjolski dnevni list Marcu ispričao otac nove zvijezde Barcelone, Bori Fati, otkriveno je da je mladac još kao devetogodišnjak stigao u La Masiju iz Seville gdje je tada živio s obitelji. Već se tada, prije desetak godina vodila velika bitka dva najjača španjolska kluba za njega.

- Real mi je nudio bolje uvjete nego Barcelona, a Barcelonu smo izabrali jer su došli u moju kuću, razgovarali smo i uvjerili su me. Njihov način mi se svidio - rekao je otac 16-godišnjeg ofanzivca.

Podsjetimo, Ansu Fati je sa 16 godina, 9 mjeseci i 25 dana drugi najmlađi debitant u španjolskom prvenstvu za Barcelonu. Rekord i dalje drži Vincenc Martinez koji je bio nešto mlađi, ali to se zbilo još davne 1941. godine.

- Kad su mu rekli da će igrati za prvu momčad, mislio je da se šale - podvukao je Fati stariji.

Nakon utakmice izgrlio ga je Leo Messi i fotografiju podijelio na društvenim mrežama.

Linker
19. travanj 2024 11:54