Getty Images
LUKIN 16. TROFEJ

REAL OSVOJIO SUPERKUP, MODRIĆ ZABIO I SLAVI SVOJU NOVU 'KANTU' Bijeli u 'lutriji' penala do trofeja u Saudijskoj Arabiji!

Nogometaši Real Madrida po 11. put pobjednici su španjolskog Superkupa nakon što su u finalu u saudijskom gradu Jeddah pobijedili Atletico Madrid sa 4-1 boljim izvođenjem jedanaesteraca
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. siječanj 2020. 23:06

Real je udarcima s bijele točke osvojio španjolski Superkup, Luka Modrić bio je jedan od strijelaca Kraljevskog kluba, nakon što se u 120 minuta igre mreže nisu tresle.

Momčad Zinediena Zidanea zabila je sva četiri, kod Atletica točan je bio samo Trippier, Saul Niguez je promašio, a Parteyju je obranio Courtois.

Nakon finala Lige prvaka 2016. godine još jednom su matirali Atletico boljim izvođenjem jedanaesteraca, Zidane je osvojio deseti trenerski trofej, dobio deveto od devet finala.

- Proučavao sam igrače Atletica, imali smo više samopouzdanja. Neki su sumnjali u mene, no znam tko mi je vjerovao - prokomentirao je Belgijanac Courtois.

JEDDAH, SAUDI ARABIA - JANUARY 12: Luka Modric of Real Madrid battles for possession with Renan Lodi of Atletico Madrid and Saul Niguez of Atletico Madrid  during the Supercopa de Espana Final match between Real Madrid and Club Atletico de Madrid at King Abdullah Sports City on January 12, 2020 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Getty Images

- Očajni smo, teško je vidjeti kako trofej ide drugome - kazao je Jan Oblak, vratar Atletica.

Luka Modrić bio je jedan od najistaknutijih. Osvojio je 23. klupski trofej u karijeri, 17. u dresu Reala. Nakon moćnih komplimenata koji su sjeli na njegov račun za prezentaciju u polufinalu kad je zabio i krasan gol, kapetan Vatrenih završni susret nije počeo na istoj razini, ali dizao se i sve uvjerljivije davao ton igri Kraljevskog kluba. Što još jednom potvrđuje koliko je fizički spreman. Igrao je 120 minuta, imao 133 kontakta s loptom, 87,5 posto točnih dodavanja, i posebno bitno čak pet ključnih pasova koji su otvarali prilike. Pet puta je pucao, od toga dvaput u okvir, ne računajući pogodak sw bijele točke. Napravio je pet uspješnih driblinga, a sam je dvaput predriblan.

Nagradu za MVP utakmice dobio je Fede Valverde, odlukom španjolskog izbornika Luisa Enriquea i kolega. Iako je u 115. minuti isključen, ali tada je spasio ekipu jer zaustavio je Moratu u čistoj šansi za gol.

- Ispričao sam se Morati, no mogao sam samo to napraviti. I morao. To je mala mrlja na moj nastup - komentirao je sretni Valverde.

Šime Vrsaljko kod Atletica nije bio ni na klupi.

JEDDAH, SAUDI ARABIA - JANUARY 12: Luka Modric of Real Madrid celebrates with his team after his teams victory in the Supercopa de Espana Final match between Real Madrid and Club Atletico de Madrid at King Abdullah Sports City on January 12, 2020 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Getty Images

Bila je to oprezna utakmica, partija šaha u kojoj bi povremenu bljesak pojedinca kreitrao priliku. Modrićev udarac u devetoj minuti Oblak je lako obranio, a s druge strane Joao Felix je šutirao s ruba kaznenog prostora kraj gola, nakon pogreške Sergija Ramosa. Morate je simuliranjem htio iznuditi jedanaesterac. U prvom dijelu nešto veće uzbuđenje ponudili su Saul Niguez i Joao Felix čiji su udarci blokirani.

U 58. minuti opet je na šutu Luka Modrić, udaljenost je bila 25 metara, a njegov pokušaj otišao je iznad gola, da bi deset minuta kasnije Real imao najbolju šansu. Luka Jović, koji je u Superkupu dobio prigodu u obje utakmice jer nije bilo Benzeme ni Balea, prošao je i ubacio, a Valverde zapucao lošim udarcem.

U finišu temeljnog dijela igre padao je tempo. Koji ionako nije bio pretjerano jak. Međutim u 80. minuti Morata se našao u prilici. Trippierov je bio centrašut, Sergio Ramos nije dohvatio loptu, međutim Courtois brani udarac centarfora Atletica. U sudačkoj nadoknadi Mariano Diazm koji je ušao umjesto Jovića, pucao je sa otprilike jedanaest metara, bila je to prilika da riješi utakmicu, ali udarac nije bio dobar, po tlu, ravno u Oblaka.

U produžecima Vitolo je dao nešto živosti ofenzivi Atletica. U 110. minuti Luka Modrić imao je prigodu, nakon njega i Vinicius Juniora, no Oblak je još jednom bio najbolji čovjek Atletica.

Superkup nikad nije bilo posebno bitno natjecanje, ovaj je odigran novom formatu sa četiri sudionika, finalisti Kupa kralja i još dvije momčadi na prvenstvenoj ljestvici, kako bi u Saudijskoj Arabiji mogli napraviti spektakl.

- Ovo je DNK Reala. Jedino što me zanima je da svaki put damo sve od sebe - konstatirao je Zidane.

JEDDAH, SAUDI ARABIA - JANUARY 12: Luka Modric of Real Madrid battles for possession with Renan Lodi of Atletico Madrid and Saul Niguez of Atletico Madrid  during the Supercopa de Espana Final match between Real Madrid and Club Atletico de Madrid at King Abdullah Sports City on January 12, 2020 in Jeddah, Saudi Arabia. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Getty Images

Linker
19. travanj 2024 01:47