Denis Doyle/Getty Images
4. KOLO PRIMERE

REAL ZABIO TRI GOLA DO POLUVREMENA, PA NA KRAJU SPAŠAVAO ŽIVU GLAVU Zidaneova momčad tijesno slavila u golijadi, vratio se Eden Hazard

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 14. rujan 2019. 16:58

Izgledalo je idilično rano subotnje popodne na Santiago Bernabeuu. Real je poveo s 3:0 protiv Levantea već nakon 40 minuta igre. Reklo bi se - gotovo. Kraljevi to riješavaju, privode kraju - na ovaj ili na onaj način. Zapravo, riješili su, ali uz mnoštvo muke koju su si opet sami zakuhali.

Karim Benzema je u razmaku od šest minuta, jer zabijao je u 25. i 31. minuti, opet pokazao koliko je velik i značajan kada treba. Još kad je Casemiro na asistenciju Viniciusa koji je dobio prednost ispred povratnika Hazarda, zabio za 3:0, to je bilo to. Gosti koji su stigli na krilima dvije domaće pobjede, dok je Real u istom razdoblju upisivao samo mršave remije, izgledali su baš tako, mršavo.

Zaista je Real mogao sve dvojbe otkloniti još u prvom dijelu. Tada je dvije fenomenalne prilike imao Kroos, kasnije još dvije propušta i Benzema, a suci u 66. minuti poništavaju gol Viniciusa zbog zaleđa. Pod pojmom suci, ovdje mislimo na one iz video-sobe.

Kad već nije mogao Real, zabijali su gosti okupljeni pod stijegom Levantea. U 49. minuti "svojima" zabija Borja Mayoral, a konačnih 3:2 postavlja Gonzalo Melero, negdašnji prvotimac Huesce 15 minuta prije kraja.

Spomenuti valja i 60. minutu. Tada je po prvi puta u igru ušao Eden Hazard u službenoj utakmici za Kraljevski klub. Imao je u 67. minuti jednu dobru akciju, no njegov udarac brani gostujući čuvar mreže Fernandez.

Tri boda su tu, ali i igra koju će se, barem onu u razdoblju od posljednjih pola sata utakmice slobodno moći zaboraviti. Već u srijedu nas čeka derbi uvodnog kola Lige prvaka, Zidaneovi momci idu u goste PSG-u na Park prinčeva. Nažalost, bez našeg kapetana Luke Modrića kojemu želimo što brži oporavak od problema s aduktorom.

Linker
19. travanj 2024 23:37