Srdjan Vrancic / CROPIX
VATRENI U KARANTENI

S NJIM BI HAJDUK DANAS BIO ZNATNO JAČI 'Bio sam uvjeren da će Hajduku sve ići puno lakše! Ali kad bolje pogledate, sporna su tri poluvremena...'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 16. ožujak 2020. 09:51

Filip Bradarić jedan je od onih koje je koronavirus zaustavio u punom naletu. Krenulo mu je sjajno na novoj destinaciji, u Vigu, u španjolskoj Galiciji gdje ga je dozvala Celta da joj pomogne u borbi za opstanak.

Celta je prodala vezista Slovaka Stanislava Lobotku u Napoli, a svoje redove poželjela popuniti Bradarićem što su u brzim pregovorima s Hajdukom odradili Tonći Martić i Danko Đikić, piše Slobodna Dalmacija.

Sve se odvilo brzo, na pripremama u Turskoj, Hajduk je našao računicu da opet zaradi na Bradariću kojega je bio posudio iz Cagliarija, a „nastradao” je Igor Tudor koji s Filipom imao velike planove i u hodu je morao odustati od toga. Bradarić je trebao igrati libera, organizatora igre iz pozadine, no promjena plana stigla je učas, Bradarić je iz Antalyje odletio za Celtu.

No, balun je stao, svijet se muči, nogomet više nije najvažnija (sporedna) stvar na svijetu i nazvali smo Filipa da vidimo kako Vigo živi tamo na zapadnom kraju Europe, na obali Atlantskog oceana.

Celta Vigo's Croatian midfielder Filip Bradaric (C) challenges Real Madrid's French forward Karim Benzema during the Spanish league football match between Real Madrid CF and RC Celta de Vigo at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on February 16, 2020. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
PIERRE-PHILIPPE MARCOU AFP

- Sve je doista stalo, mi smo raspustili treninge i zatvorili kamp. Ja sam kod kuće, odrađujem neke treninge, bolje reći vježbe da ovih dana ostanem u kakvoj-takvoj formi u nadi da će se sve ubrzo nastaviti.

Ima li u Vigu oboljelih?

- Nema. Ili je bolje reći zasad nema, ne znam ni sam što bih rekao. Ali je cijela Španjolska odjednom obuzeta brigom i neizvjesnošću. Čitam da je zaražena i supruga ministra Sancheza. Širi se koronavirus, a Vigo je zatvorio sve kafiće i restorane.

MADRID, SPAIN - FEBRUARY 16: Filip Bradaric of Celta Vigo battles for possession with Casemiro of Real Madrid during the La Liga match between Real Madrid CF and RC Celta de Vigo at Estadio Santiago Bernabeu on February 16, 2020 in Madrid, Spain. (Photo by Angel Martinez/Getty Images)
Angel Martinez/Getty Images / Angel Martinez Getty Images
Bradarić

Vigo je lijep grad, blizu je La Coruna?

- Da, svakako, lijep grad na moru, na Atlantiku. Ne znam koliko je turistička destinacija, je li kao Split, nisam ga sasvim proučio, kratko sam ovdje, ali ima sličnosti. Ja volim biti uz more, tako sam bio i u Cagliariju. Šetnica, kafići, restorani. Sad je sve zatvoreno.

Čujete li se sa svojima iz Cagliarija?

- Zadnjih tjedana baš i nisam, premda sam upoznat, pratim da je tamo za trenera došao Walter Zenga i čim je došao morao je u karantenu. Naime, bio je u Milanu na jedan dan i kad se vratio na Sardiniju rekli su mu, ti iz Milana, pravac karantena. Situacija je svuda ozbiljna.

Jasno nam je, zato i zovemo da vas pitamo kako je u Španjolskoj, u Galiciji?

- Neizvjesnost, iščekivanje, zabrinutost. Stalo je prvenstvo do 3. travnja, prekinuto. To više nije novost. Igrači su dobili slobodno, rekoh da je kamp zatvoren i sad smo prepušteni sami sebi.

Obitelj je ostala kod kuće u Splitu?

- To mi je ono najteže, trebali su doći sad opet kod mene, bili su, pa se vratili i sad su opet trebali doći ovdje, supruga Melanie i sinčić Luka. Da smo skupa, pa da ovu neizvjesnost lakše provedemo zajedno. Ali, barem internet funkcionira pa smo stalno u kontaktu. Sa mnom je moj prijatelj, osobni trener, Splićanin i sam je bio bivši junior Hajduka Marko Čulić, pričamo o treninzima, o balunu i tako bude lakše. On je stariji četiri godine od mene, ali već neko vrijeme mi je osobni pomagač, brine i o vježbama i o načinu prehrane.

Jesu li vam u klubu propisali treninge, prate li vas što radite na kompjutoru kako je sad moderno da ste svi povezani linijom?

- A ne, nije Celta još u toj fazi... Dobili smo preporuku što trebamo radit i sad smo kod kuće.

U Italiji je polemika sa sindikatima igrača treba li u ovoj situaciji uopće trenirati ili totalno mirovati?

- Mi smo kompletno zaustavljeni na dvije sedmice. Moraš malo vježbat da se ne zapustiš u nadi da će se već u travnju počet igrat. A hoće li, tko će to znat. Preporuka je da stojimo kod kuće, a i gdje bismo kad je sve zatvoreno.

Zaustavilo vas je u dobrom trenutku?

- Baš sam se dobro snašao i zadovoljan sam. Nisam odmah igrao, pričekao na klupi prvu utakmicu, ali sam odmah potom počeo, pa kasnije sve više. Bit će to sve dobro, siguran sam, samo da se što prije vratimo normalnom životu – pričao nam je Filip o sebi i apokalipsi zaraze što je i Španjolsku uzdrmala.

Veliki bod s Realom

Protiv Reala na stadionu Bernabeu izvukli ste bod, 2:2, mnogi kažu da vam je to bila najbolja, najzrelija partija uopće karijeri?

- Je li baš najbolja teško mi je reći, ali stvarno sam dobro odigrao, pokrivao protivnike, podijelio nekoliko lopti. Taj nam je bod raširio krila i uvjerio da možemo ostati u ligi. Popravili smo položaj na ljestvici.

O Celti i Hajduku

Bi li ostali u Celti? Jer, na posudbi ste iz Cagliarija?

- Ne bih imao ništa protiv. Sjeo mi je i klub i grad.

Volio bi i Hajduk, s odštetom, a što kažete o „bijelima”?

- Mislio sam, bio sam uvjeren da će sve ić puno lakše nego se pokazalo. Kad bolje pogledate, sporna su tri poluvremena, drugo protiv Dinama s igračem manje i onda loše u Rijeci. Bit će to sve dobro, opet će se dignut.

Pretpoziv kao povratak

Stigao je i pretpoziv izbornika Zlatka Dalića, vaš povratak u krug reprezentacije?

- U dobrom sam momentu, a zaustavilo nas je sve. Daj Bože da brzo prođe. Veselio sam se da se i tu na neki način vraćam.

Linker
26. travanj 2024 06:10