Real Madrid
 REUTERS/Vincent West / REUTERS
LA PRIMERA

SJAJNA NAJAVA UOČI OKRŠAJA PROTIV SLOVAČKE! LUKA MODRIĆ ODIGRAO VELIČANSTVENU UTAKMICU Kapetan Vatrenih asistirao u visokoj pobjedi Reala!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. studeni 2019. 21:47

Real se brzo i lako obračunao s Eibarom na kiši Ipurue (4:0). Eden Hazard zaigrao je kako priliči njegovoj klasi, a Karim Benzema nastavio tresti mrežu. Već u 29. minuti bilo je 3:0. Benzema je zabio prvi gol nakon gužve pred vratima, a ostala dva pala s bijele točke. Hazard je srušen u pokušaju driblinga, a Sergio Ramos pogodio sa jedanaest metara, da bi se slično dogodilo kod akcije Lucas Vazqueza. Real je promijenio pucača, izveo je Benzema. S devet golova najbolji je strijelac La Lige, a sa 157 u španjolskom prvenstvu otkako je stigao 2009. godine, nadmašio je Ferenca Puskasa na listi golgetera u dresu Reala.

Eibar se trudio, složio nekoliko napada, ali u prvom dijelu nijedan udarac njegovih igrača nije završio unutar okvira gola. Čak ni Sergija Enricha iz najbolje šanse. U nastavku je i dodao gas, međutim tada je inkasirao i četvrti gol, autor je bio Valverde na pas Modrića. Kapetan Vatrenih odigrao je dodavanja s crte kaznenog prostora s desne strane, lagano povratno za Valverdea koji je sa 16 metara pogađa golmanovu lijevu stranu.

Iako ne igra nogomet na razinama iz najboljih sezona, Kraljevski klub dobio je četiri od zadnjih šest prvenstvenih utakmica. Kod Eibara su bili dominantni, povremeno i vrlo atraktivni. Hazard donosi kvalitetu koja im puno znači. Za 72 minute imao je šest uspješnih driblinga, 83 posto točnih dodavanja, kreiranu jednu veliku priliku…

Modrić je odradio cijelu utakmicu, pod SofaScoreu ima ocjenu 7,1, osim asistencije ističe se da je imao 91.8 posto točnih dodavanja, dao je četiri precizne duge lopte iz pet pokušaja, dvaput je i otklonio opasnost. U dobrom raspoloženju i formi stiže na okupljanje Vatrenih za odlučujuću utakmicu sa Slovačkom. Bio je rastrčan i dao značajan doprinost da Real odigra sigurnu utakmicu. Bez stresa, za razliku od nekih ranijih susreta.

Linker
19. travanj 2024 10:13