Alex Caparros/Getty Images
VIŠE NIJE IZNENAĐENJE

SJAJNI HRVATSKI NAPADAČ PONOVNO JEDAN OD JUNAKA VEČERI U ŠPANJOLSKOJ Rasparao mrežu iz okreta, pa asistirao Realovu supertalentu za spas svoje momčadi

Piše: Toni RoićObjavljeno: 22. veljača 2020. 00:05

Hrvatski napadač Ante Budimir nastavlja s blistavim partijama u dresu španjolske Mallorce, koju je ju petak golom i asistencijom spasio poraza na gostovanju kod Betisa. Završilo je 3:3, a Mallorci je ovo tek drugi bod na gostovanjima ove sezone, ali i dovoljan da se s ukupno 22 izdigne iznad zone ispadanja, odnosno na 17. mjesto.

Otočani su u prvom poluvremenu dvaput vodili, ali je Betis izjednačavao iz kaznenih udaraca. Drugi pogodak gostiju djelo je Budimira u 27. minuti poslije vrlo lijepe akcije, koju je hrvatski centarfor okrunio snažnim i preciznim udarcem iz okreta sa šest-sedam metara.

Početkom drugog poluvremena domaćin iz Seville je poveo 3:2, ali u 70. minuti opet je na sceni 28-godišnji hrvatski napadač podrijetlom iz Ozimica kod Žepča, ali odrastao u Velikoj Gorici. On je osvojio loptu na tridesetak metara od vrata Betisa, pa uposlio Japanca Kuba, Realovog talenta na posudbi u Mallorci, koji je potom povukao do ruba kaznenog prostora i pucao, a uz lošu reakciju vratara Betisa lopta se našla u mreži za konačnih 3:3.

JAIME REINA / AFP
JAIME REINA AFP
Takefusa Kubo

Budimiru je ovo deveti pogodak u Primeri i najefikasniji je hrvatski igrač u ligama Petice ove sezone, a zanimljiva je situacija bila u prošlom kolu protiv Alavesa, kada je trebao poentirati, ali je igrač gostiju rukom zaustavio loptu na gol liniji. Trener Mallorce nije dao Budimiru izvođenje kaznenog udarca, a onda je Salva promašio.

Ostaje pričekati hoće li i ovih devet pogodaka biti dovoljni da izbornik Zlatko Dalić uruči Budimiru toliko željeni poziv za hrvatsku reprezentaciju za njezine dvije test utakmice u Katru krajem ožujka. Čvrst je dojam mnogih da je Budimir taj poziv u potpunosti zaslužio...

Linker
19. travanj 2024 11:18