Alex Caparros/Getty Images
NAKLON DO PODA

SJAJNI RAKITIĆ ODIGRAO ZA UDŽBENIKE I POTPUNO ZASJENIO MODRIĆA, KLANJA MU SE I NAJČITANIJI DNEVNIK 'Rakitić je konstanta, on je pojam!'

Barcelona je Camp Nou u 10. kolu Primere teško porazila Real s 5:1, a u fokusu je posebno bio okršaj dva hrvatska reprezentativca - Ivana Rakitića i Luke Modrića.
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. listopad 2018. 09:44

Nitko nije mogao ne uočiti senzacionalnu taktičku i tehničku prezentaciju Ivana Rakitića. Bila je to igra za udžbenike veznih igrača, kompletna u oba pravca.

Kad je trebalo pratiti Busquetsa u presingu bio je uz njega, kad je trebalo pratiti S. Roberta u kombinatorici bio je ključan, kad je trebalo diktirati i ubrzati cirkulaciju lopte iz defenzivne u ofenzivnu zonu, bio je uz Arthura.

Bio je autor i niza sjajnih dijagonala iza leđa suparničke posljednje linije, inicirao je tako akciju za Albu i prvi gol Coutinha, akciju za Dembelea i peti gol Vidala.

SAŽETAK POGLEDAJTE OVDJE

Zasjenio je kolegu s druge strane, Luku Modrića, koji djeluje kao bez benzina, fizički i emotivno ispražnjen, a dodatni mu je teret što zna da se od njega očekuje,ili očekivalo, da bi mogao povući momčad u očajnom startu sezone. Nije imao ni sreće (pogodio vratnicu).

Ivan Rakitić je za sjajnu predstavu protiv Reala dobio i komplimente najčitanijeg španjolskog sportskog dnevnika Marce.

"On je uvijek konstanta, netko na koga se suigrači uvijek mogu osloniti. Busquetsu pomaže u kontroli pritiska, Arthuru u distribucii lopte, a Sergiju Robertu čuva leđa. Hrvat je pojam momčadskog igrača", piše Marca.

Linker
25. travanj 2024 10:04