REUTERS
NIMALO LIJEPE SCENE

'SKANDALOZNO SUĐENJE!' - REAL JURI PREMA NASLOVU PRVAKA, A CIJELI STADION SKANDIRA 'Tako, tako, pobjeđuje Madrid!'

ŠPANJOLSKA Kraljevski klub je pobjedom u Vigu stigao nadomak titule prvaka, ali dosta je tvrdnji da je sudac bio naklonjen Madriđanima
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 19. svibanj 2017. 13:41

Pobjeda Real Madrida od 4:1 nad Celtom u Vigu, kolo prije kraja prvenstva, izazvala je nove polemike zbog suđenja. Igrači Celte napominju kako ih je sudac oštetio u ključnim trenucima, dok iz Katalonije poručuju kako je ovo bila još jedna u nizu utakmica u kojima se pomaže Real Madridu da osvoji prvi naslov nakon 2012. godine.

Najbolji igrač Celte Iago Aspas prvo je dobio žuti karton zbog prigovora kada sudac nije svirao igranje rukom braniča Varanea, a onda je i isključen nakon pada u kaznenom prostoru zbog “simuliranja”.

- Sudac je pogriješio. Ramos je postavio nogu i srušio Aspasa te je trebao biti kazneni udarac za Celtu, i naravno, nije smio pokazati drugi žuti karton Aspasu - rekao je bivši španjolski sudac Andujar Oliver.

Napadač Celte je isključen u 61. minuti kada je iz penala mogao smanjiti na 1:2. Sucu su domaći zamjerili i što zbog simuliranja Ronaldu nije dao žuti karton i jer veznom Casemiru nije pokazao drugi žuti karton nakon jednog prekršaja.


Iago Aspas RED CARD HD - Celta Vigo - Real...

Različiti kriteriji

- Sudac je nama i njima svirao različito - rekao je Celtin pomoćni trener Ernesto Marcucci, koji je zbog prigovora bio isključen i poslan na tribinu.

“Tako, tako pobjeđuje Madrid”, orilo se s tribina u Vigu. Nakon utakmice u kojoj se Barcelona nadala gubitku bodova Real Madrida, uslijedio je i val kritika iz Katalonije. “Pljesak za igrače Celte, igrali su protiv dvanaestorice i napustili teren čista obraza”, napominje Francesc Aguilar, novinar El Mundo Deportiva iz Barcelone. “U španjolskom prvenstvu ne može se ništa učiniti. Ne može se boriti protiv ‘elemenata’”, dodaje. Druge novine iz Barcelone, Sport, ističu: “Skandalozno suđenje”.

Nogometaši Real Madrida pak ne vide ništa sporno u toj zadnjoj utakmici, a niti u prethodnima.

- Sudac je odradio dobar posao - istaknuo je Casemiro.

- Momčad koja gubi se ljuti i to je normalno, no sudac nije utjecao na rezultat.

U Barceloni smatraju da ga je sudac opet poštedio isključenja kao i u El Clasicu, kada mu je prijetio drugi žuti.

- Prvi prekršaj je bio za žuti, no ne i drugi. Neću promijeniti način igranja, u 100 utakmica za Real Madrid nikada me nisu isključili - zaključio je Brazilac.

Linker
19. travanj 2024 09:18