Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
PROMJENE NA KLUPI

SLIČNU STVAR U REAL MADRIDU NAPRAVILI SU I PRIJE DVIJE GODINE Iskaže li se 'čovjek iz kuće', nije isključeno da ga Perez zadrži do kraja sezone

Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 30. listopad 2018. 09:00

Postavljanjem Santiaga Solarija na klupu prve momčadi Real je posegnuo za sličnim rješenjem kao u siječnju 2016. Tada je u sličnim okolnostima, nakon šest mjeseci smijenio Rafaela Beniteza, a postavio trenerski neiskusnog “čovjeka iz kuće”.

Zinedine Zidane je također bio bivši klupski igrač, te trener pomlatka Castille u vrijeme odabira. Prije toga je imao i iskustvo pomoćnog trenera prve momčadi (Ancelottiju).

No za razliku od Solarija, Zidane je bio globalno poznato igračko ime zbog čega su ga igrači poštivali i slušali.

Soccer Football - Champions League - Real Madrid Training - Luzhniki Stadium, Moscow, Russia - October 1, 2018   Real Madrid coach Julen Lopetegui during training   REUTERS/Sergei Karpukhin
REUTERS/Sergei Karpukhin

Solari nema takvu karizmu premda je igrao kao veznjak od 2000. do 2005. godine za Real.Prije toga je igrao i u Atleticu i River Plateu, a kasnije u Interu.

Uprava ga je postavila kao privremenog trenera i tek želi vidjeti kako će igrači reagirati pod njegovim vodstvom. Iskaže li se, nije isključeno da ostane do kraja sezone.

Linker
25. travanj 2024 11:43